Ingredients
- un pachet de aluat foietaj
- 250 g branza brie
- 3-4 pere bine coapte
- 1 lingura de zahar brun
- 2 linguri de lichior de pere sau cidru de pere
- sare
Instructiuni
Este bine ca pentru aceasta reteta sa nu folositi pere foarte zemoase.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2 Gata | Asezati cu grija aluatul intr-o tava de tarta si taiati marginile care ies in afara tavii sau indoiti aluatul inauntru astfel incat sa se potriveasca perfect pe marginile tavii. |
3 Gata | |
4 Gata | Spalati perele si taiati-le in felii foarte subtiri. Asezati perele in tava de jur-imprejur incepand dinpre exterior spre interior. Daca vreti un aspect frumos feliile din mijloc puteti sa le ridicati usor astfel incat sa obtineti forma unui trandafir. Tarta este la fel de buna si daca nu asezati perele artistic. |
5 Gata | Amestecati zaharul brun cu lichiorul sau cidrul de pere. Turnati acest amestec peste pere apoi presati sare. Coaceti timp de 30-40 minute pana cand se obtine o frumoasa crusta aurie. Lasati tarta sa se odihneasca timp de cel putin 10 minute inainte de servire. |