Tarta cu branza brie si pere

Tarta cu branza brie si pere

Ingrediente

Portii
un pachet de aluat foietaj
250 g branza brie
3-4 pere bine coapte
1 lingura de zahar brun
2 linguri de lichior de pere sau cidru de pere
sare

O tarta perfecta pentru o pauza de relaxare

  • 55
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Este bine ca pentru aceasta reteta sa nu folositi pere foarte zemoase.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Asezati cu grija aluatul intr-o tava de tarta si taiati marginile care ies in afara tavii sau indoiti aluatul inauntru astfel incat sa se potriveasca perfect pe marginile tavii.

3
Gata

Taiati branza brie in felii subtiri. puneti branza in tava astfel incet sa acoperiti intreaga suprafata in mod egal.

4
Gata

Spalati perele si taiati-le in felii foarte subtiri. Asezati perele in tava de jur-imprejur incepand dinpre exterior spre interior. Daca vreti un aspect frumos feliile din mijloc puteti sa le ridicati usor astfel incat sa obtineti forma unui trandafir. Tarta este la fel de buna si daca nu asezati perele artistic.

5
Gata

Amestecati zaharul brun cu lichiorul sau cidrul de pere. Turnati acest amestec peste pere apoi presati sare. Coaceti timp de 30-40 minute pana cand se obtine o frumoasa crusta aurie. Lasati tarta sa se odihneasca timp de cel putin 10 minute inainte de servire.

inapoi
Broccoli si conopida gratinate
inainte
Alivanca, o reteta traditionala romaneasca
previous
Broccoli si conopida gratinate
next
Alivanca, o reteta traditionala romaneasca

Add Your Comment