Ingredients
Pentru aluat
- 300 g faina (puteti folosi faina integrala)
- 150 g unt
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita de cimbru uscat
- un praf de sare
- cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
- 200 g branza de capra
- 4-5 ardei copti (depinde cat sunt de mari)
- cimbru sau busuioc proaspat
- 50 g mozzarella
Instructiuni
Puteti prepara aceasta tarta cu ardei proaspat copti, dar si cu ardei copti pusi la congelator pentru iarna. Daca ii scoateti de la congelator, asteptati sa se dezghete si aveti grija de fie bine scursi.
Pentru aceasta tarta puteti folosi telemea de capra dar si o branza mai cremoasa de capra.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare). |
2 Gata | Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati galbenusul de ou in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste. |
3 Gata | Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava. |
4 Gata |