Tarta cu ardei copti si branza de capra

Tarta cu ardei copti si branza de capra

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
300 g faina (puteti folosi faina integrala)
150 g unt
1 galbenus de ou
1 lingurita de cimbru uscat
un praf de sare
cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
200 g branza de capra
4-5 ardei copti (depinde cat sunt de mari)
cimbru sau busuioc proaspat
50 g mozzarella

O tarta delicioasa buna pentru orice moment al zilei.

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Puteti prepara aceasta tarta cu ardei proaspat copti, dar si cu ardei copti pusi la congelator pentru iarna. Daca ii scoateti de la congelator, asteptati sa se dezghete si aveti grija de fie bine scursi.
Pentru aceasta tarta puteti folosi telemea de capra dar si o branza mai cremoasa de capra.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Amestecati faina cu praful de sare si cimbrul. Incorporati untul foarte rece, taiat cubulete pana cand se formeaza niste firmituri. Amestecati galbenusul de ou in compozitie. Turnati cate o lingura de apa foarte rece si framantati pana se obtine un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider timp de cel putin 30 minute.

3
Gata

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie circulara, potrivit de mare, in functie de dimensiunea tavii. Puneti aluatul in tava.
Se distribuie branza uniform pe suprafata foii de aluat, pastrand o margine libera de 3 - 4 centrimetri, de jur imprejur. Asezati fasii de ardeii copti peste branza. Presarati cimbru sau busuioc proaspat, apoi presarati mozzarella peste ardei.
Pliati marginile aluatului peste umplutura, Puteti unge marginile tartei cu albusul de ou batut.

4
Gata

Dati tarta la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta usor aurie. Se serveste calda sau rece.

inapoi
Somon cu salata de castraveti si fenicul
inainte
Cartofi gratinati cu branza si mangold
previous
Somon cu salata de castraveti si fenicul
next
Cartofi gratinati cu branza si mangold

Add Your Comment