Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa

Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
250 g quinoa fiarta
400 g linte fiarta
400 g naut fiert
2 sfecle rosii mici
200 g ridichi sau morcovi (4-5 ridichi sau un morcov mare)
1 legatura mica de frunze de patrunjel
1 legatura mica de frunze de menta
1 mar verde
1 legatura mica de ceapa verde sau o ceapa rosie
40-50 g seminte de dovleac
1 lingurita chimion macinat
1/2 - 1 lingurita fulgi de ardei iute
4 linguri ulei de masline extravirgin
sucul de o lamaie sau doua
sare

Nutritional information

Daca iti place tabbouleh, dar nu vrei sa consumi gluten, aceasta reteta este alegerea perfecta.

  • 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest tabbouleh cu slecla rosie, linte si quinoa se poate servi ca si garnitura sau ca fel principal intr-un meniu vegetarian.
Este sanatos, bogat in nutrienti si nu contine gluten.
Combinatia intre sfecla rosie si morcov, cu gust usor dulceag si marul verde, usor acrisor este excelenta. Ele sunt completate de ierburile aromatice si condimente, iar semintele aduc elementul crocant.

Etape

1
Gata

Spala legumele si pregateste ingredientele.
Poti folosi linte si naut deja fierte, din conserva. In acest caz scurgeti si clatiti bine legumele din conserva.
Pentru a fierbe quinoa este bine sa o speli bine in mai multe jeturi de apa si sa o pui la inmuiat in apa cu o seara inainte. In acest fel te vei asigura ca sunt inlaturate saponinele, care fac quinoa mai greu de digerat.
Poti gati quinoa asa cum este descris in aceasta reteta.

2
Gata

Toaca frunzele de patrunjel si de menta si ceapa marunt.
Taie marul in cubulete de 0,5-1 cm.

3
Gata

Da sfecla si morcovul prin razatoare. Poti folosi si un robot de bucatarie.
Prajeste usor semintele de dovleac intr-o tigaie antiaderenta, pana cand incep sa se rumeneasca usor.

4
Gata

Amesteca toate legumele tocate sau rase intr-un bol, adauga quinoa, lintea, nautul, semintele de dovleac, chimionul, fulgii de ardei iute, sare, ulei de masline si zeama de la o lamaie. Amesteca bine si gusta. Daca mai este nevoie mai adauga zeama de lamaie.
Acest tabbouleh cu slecla rosie, linte si quinoa este perfect intr-un meniu vegetarian, in post, dar merge bine si langa o friptura.

Loulou

Sardine la gratar cu tapenade
previous
Sardine la gratar cu tapenade
next
Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce
Sardine la gratar cu tapenade
previous
Sardine la gratar cu tapenade
next
Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here