Ingredients
- 250 g quinoa fiarta
- 400 g linte fiarta
- 400 g naut fiert
- 2 sfecle rosii mici
- 200 g ridichi sau morcovi (4-5 ridichi sau un morcov mare)
- 1 legatura mica de frunze de patrunjel
- 1 legatura mica de frunze de menta
- 1 mar verde
- 1 legatura mica de ceapa verde sau o ceapa rosie
- 40-50 g seminte de dovleac
- 1 lingurita chimion macinat
- 1/2 - 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- sucul de o lamaie sau doua
- sare
Instructiuni
Acest tabbouleh cu slecla rosie, linte si quinoa se poate servi ca si garnitura sau ca fel principal intr-un meniu vegetarian.
Este sanatos, bogat in nutrienti si nu contine gluten.
Combinatia intre sfecla rosie si morcov, cu gust usor dulceag si marul verde, usor acrisor este excelenta. Ele sunt completate de ierburile aromatice si condimente, iar semintele aduc elementul crocant.
Etape
1 Gata | Spala legumele si pregateste ingredientele. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Amesteca toate legumele tocate sau rase intr-un bol, adauga quinoa, lintea, nautul, semintele de dovleac, chimionul, fulgii de ardei iute, sare, ulei de masline si zeama de la o lamaie. Amesteca bine si gusta. Daca mai este nevoie mai adauga zeama de lamaie. |