Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan

Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g pastarnac (cam 5 radacini de pastarnac de marime medie)
1,5 linguri de ulei de masline
1 lingurita turmeric
2 lingurite coriandru macinat
2 linguri seminte de susan (eu am folosit si susan alb si susan negru)
120 g orez salbatic
2 cepe rosii
jumatate de cana plus o lingura de otet de vin alb
1 lingura de zahar de cocos (sau de care ai in casa)
3 linguri tahini
o legatura de frunze de menta
o legatura de frunze de coriandru sau patrunjel
semintele de la jumatate de rodie
sare
piper

Colorat si aromat

  • 55 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Imi place salata tabbouleh dar incerc sa evit glutenul, de accea, caut sa inlocuiesc burgurul din reteta clasica.
In acest tabbouleh am folosit orez rosu, dar poti folosi orez brun sau orez salbatic.
Semintele de susan dau o nota crocanta, iar pastarnacul copt cu turmeric dau o aroma aparte.
Alte otiuni de tabbouleh fara gluten sunt Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa sau„Couscous” din conopida.

Etape

1
Gata

Preinalzeste cuptorul la 200 grade de Celsius (180 grade Celsius cu ventilatie, treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura mare).

2
Gata

Curata pastarnacul si taie-l in bastomase cam de un deget (1,5 cm grasime). Amesteca bastonasele de pastarnac cu uleiule de masline, turmericul, coriandru, semintele de susan si un praf de sare si piper.
Maseaza pastarnacul cu condimentele pana cand este uniform acoperit.
Distribuie bastonasele de pastarnac intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace timp de 30 de minute sau pana cand pastarnacul este copt si moale.

3
Gata

Intre timp gateste orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.

4
Gata

Ceapa roșie se taie fasii si se pune la fiert intr-un amestec din jumatate de cana otet si o cana de apa la care adaugi o lingura de zahar. Fierbe ceapa timp de 10-15 minute pana cand devine usor translucida. In acest fel ea nu mai este crocanta si isi pierde din ursturime. Cand ceapa este gata se scoate si se scurge excesul de oțet.

5
Gata

Amesteca tahini cu o lingura de otet si adauga apa calda pana cand obtii un dessing cremos.

6
Gata

Toaca marunt frunzele de menta si de coriandru sau patrunjel.
Amesteca orezul cu ceapa si 3/4 din verdeata tocata.

7
Gata

Distribuie amestecul de orez, ceapa si ierburi in farfurii, Pune deasrupra pastarnacul copt, apoi presara semintele de rodie si restul de verdeata tocata. Se servese cu sos de tahini pe deasupra.
Poti servi acest Tabbouleh cu orez si pastarnac copt de sine statator, ca un preparat vegetarian, dar si ca o garnitura alaturi de o friptura.

Loulou

previous
Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice
next
Oua coapte in spanac cu lapte de cocos si turmeric
previous
Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice
next
Oua coapte in spanac cu lapte de cocos si turmeric

Add Your Comment