Ingredients
- 500 g pastarnac (cam 5 radacini de pastarnac de marime medie)
- 1,5 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita turmeric
- 2 lingurite coriandru macinat
- 2 linguri seminte de susan (eu am folosit si susan alb si susan negru)
- 120 g orez salbatic
- 2 cepe rosii
- jumatate de cana plus o lingura de otet de vin alb
- 1 lingura de zahar de cocos (sau de care ai in casa)
- 3 linguri tahini
- o legatura de frunze de menta
- o legatura de frunze de coriandru sau patrunjel
- semintele de la jumatate de rodie
- sare
- piper
Instructiuni
Imi place salata tabbouleh dar incerc sa evit glutenul, de accea, caut sa inlocuiesc burgurul din reteta clasica.
In acest tabbouleh am folosit orez rosu, dar poti folosi orez brun sau orez salbatic.
Semintele de susan dau o nota crocanta, iar pastarnacul copt cu turmeric dau o aroma aparte.
Alte otiuni de tabbouleh fara gluten sunt Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa sau„Couscous” din conopida.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Curata pastarnacul si taie-l in bastomase cam de un deget (1,5 cm grasime). Amesteca bastonasele de pastarnac cu uleiule de masline, turmericul, coriandru, semintele de susan si un praf de sare si piper. |
3 Gata | Intre timp gateste orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. |
4 Gata | Ceapa roșie se taie fasii si se pune la fiert intr-un amestec din jumatate de cana otet si o cana de apa la care adaugi o lingura de zahar. Fierbe ceapa timp de 10-15 minute pana cand devine usor translucida. In acest fel ea nu mai este crocanta si isi pierde din ursturime. Cand ceapa este gata se scoate si se scurge excesul de oțet. |
5 Gata | Amesteca tahini cu o lingura de otet si adauga apa calda pana cand obtii un dessing cremos. |
6 Gata | |
7 Gata | Distribuie amestecul de orez, ceapa si ierburi in farfurii, Pune deasrupra pastarnacul copt, apoi presara semintele de rodie si restul de verdeata tocata. Se servese cu sos de tahini pe deasupra. |