Supa de vinete coapte si ardei copti

Supa de vinete coapte si ardei copti

Ingrediente

Portii
1 Kg vinete
1 Kg ardei (grasi sau capia)
3 catei de usturoi
o ceapa
3 rosii medii bine coapte
o lingura de ulei
sare
piper
busuioc

O reteta inventiva, care foloseste ingredientele clasice din zacusca pentru a obtine o supa super gustoasa.

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Coaceti vinetele si ardeii.
Pentru a curata ardeii procedati asa cum este descris la reteta de Supa de ardei copti
Pentru vinete, curatati coaja imediat ce s-au copt, taiati codita si puteti venetele la scurs intr-o strecuratoare sau pe un tocator asezat inclinat.

2
Gata

Dupa ce ati curatat ardeii si venetele s-au scurs, puteti o lingra de ulei la incins intr-o oala. Sotati ceapa si ustoroiul la foc mediu, timp de 2 minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugati rosiile si mai sotati inca 2 minute. Adaugati vinetele si ardeii copti taiate grosier.. Adugati 500 ml de apa, asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba 5 minute.

3
Gata

Pasati legumele cu ajutorul unui blender, apoi mai puneti supa pe foc inca 5 minute. Supa se serveste calda, garnisita cu busuioc proaspat.

inapoi
Tarta spiralata cu legume
inainte
Rulouri de vinete umplute cu crema de nuci – reteta Georgiana
previous
Tarta spiralata cu legume
next
Rulouri de vinete umplute cu crema de nuci – reteta Georgiana

Add Your Comment