Supa de vinete coapte si ardei copti

Supa de vinete coapte si ardei copti

Ingrediente

Portii
1 Kg vinete
1 Kg ardei (grasi sau capia)
3 catei de usturoi
o ceapa
3 rosii medii bine coapte
o lingura de ulei
sare
piper
busuioc

O reteta inventiva, care foloseste ingredientele clasice din zacusca pentru a obtine o supa super gustoasa.

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Coaceti vinetele si ardeii.
Pentru a curata ardeii procedati asa cum este descris la reteta de Supa de ardei copti
Pentru vinete, curatati coaja imediat ce s-au copt, taiati codita si puteti venetele la scurs intr-o strecuratoare sau pe un tocator asezat inclinat.

2
Gata

Dupa ce ati curatat ardeii si venetele s-au scurs, puteti o lingra de ulei la incins intr-o oala. Sotati ceapa si ustoroiul la foc mediu, timp de 2 minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugati rosiile si mai sotati inca 2 minute. Adaugati vinetele si ardeii copti taiate grosier.. Adugati 500 ml de apa, asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba 5 minute.

3
Gata

Pasati legumele cu ajutorul unui blender, apoi mai puneti supa pe foc inca 5 minute. Supa se serveste calda, garnisita cu busuioc proaspat.

inapoi
Vinete cu parmezan
inainte
Tarta cu ricotta si smochine proaspete
previous
Vinete cu parmezan
next
Tarta cu ricotta si smochine proaspete

Add Your Comment