Ingredients
- 1 Kg vinete
- 1 Kg ardei (grasi sau capia)
- 3 catei de usturoi
- o ceapa
- 3 rosii medii bine coapte
- o lingura de ulei
- sare
- piper
- busuioc
Instructiuni
Etape
1 Gata | Coaceti vinetele si ardeii. |
2 Gata | Dupa ce ati curatat ardeii si venetele s-au scurs, puteti o lingra de ulei la incins intr-o oala. Sotati ceapa si ustoroiul la foc mediu, timp de 2 minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugati rosiile si mai sotati inca 2 minute. Adaugati vinetele si ardeii copti taiate grosier.. Adugati 500 ml de apa, asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba 5 minute. |
3 Gata | Pasati legumele cu ajutorul unui blender, apoi mai puneti supa pe foc inca 5 minute. Supa se serveste calda, garnisita cu busuioc proaspat. |