Ingredients
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 tija de telina apio
- 1,5 cm radacina de ghimbir
- 2 linguri ulei de masline
- 800 ml supa de legume sau apa calda
- 1/2 lingura coriandru
- 1/2 lingurita curry
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
Instructiuni
Daca preferati gustul proaspat al sucului de fructe se poate inlocui jumatate din cantitatea de supa de legume (sau apa) cu suc de portocale.
Etape
1 Gata | Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se curata morcovii si telina apio si se taie cubulete. Se curata radacina de ghimbir si se rade. |
2 Gata | Se încinge uleiul intr-o oala mare, in care se calesc ceapa si usturoiul timp de 2 minute, Se adauga apoi morcovii, telina si gimbirul si se calesc toate legumele timp de 5 minute, amestecand mereu. |
3 Gata | Se toarna supa de legume (sau apa) calda, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Se paseaza legumele si se adauga curry. Se mai da intr-un clocot. La final se adauga coriandrul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper. |
4 Gata | Supa se serveste cu smantana. |