Supa de morcovi cu ghimbir si smantana

Supa de morcovi cu ghimbir si smantana

Ingrediente

Portii
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 tija de telina apio
1,5 cm radacina de ghimbir
2 linguri ulei de masline
800 ml supa de legume sau apa calda
1/2 lingura coriandru
1/2 lingurita curry
2 linguri smantana
sare
piper

Un pranz sau o cina sanatoasa si aromata

  • 30-45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Daca preferati gustul proaspat al sucului de fructe se poate inlocui jumatate din cantitatea de supa de legume (sau apa) cu suc de portocale.

1
Gata

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se curata morcovii si telina apio si se taie cubulete. Se curata radacina de ghimbir si se rade.

2
Gata

Se încinge uleiul intr-o oala mare, in care se calesc ceapa si usturoiul timp de 2 minute, Se adauga apoi morcovii, telina si gimbirul si se calesc toate legumele timp de 5 minute, amestecand mereu.

3
Gata

Se toarna supa de legume (sau apa) calda, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Se paseaza legumele si se adauga curry. Se mai da intr-un clocot. La final se adauga coriandrul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper.

4
Gata

Supa se serveste cu smantana.

inapoi
Mancarica de galbiori cu smantana
inainte
Supa cu morcovi si ghimbir
previous
Mancarica de galbiori cu smantana
next
Supa cu morcovi si ghimbir

Add Your Comment