Ingredients
- 1 legatura de ceapa verde, taiata grosier
- 1 cartof mediu curatat si taiat cubulete
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 850 ml supa de legume (sau apa daca nu aveti supa)
- 250 g boabe de mazare (daca nu aveti proaspata puteti folosi congelata)
- 4 linguri de menta proaspata tocataă
- 1 lingura suc de lamaie sau de lime
- 150 ml smantana sau iaurt (daca doriti o supa mai usoara)
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Intr-o oala puneti ceapa verde, cartoful, usturoiul si supa (sau apa). Lasati sa fiarba pana cand se inmoaie cartoful. Se adauga mazarea si se fierbe la foc mic timp de 15 minute – nu mai mult, deoarece se va pierde savoarea si culoarea boabelor de mazare. |
2 Gata | Se adauga menta si sucul de lamaie sau de lime. Folositi un blender sau un robot de bucatarie pentru a transforma supa intr-o crema, cat de fina o doriti. Adaugati jumatate din cantitatea de smantana sau de iaurt gras (daca puneti iaurt puteti sa nu mai puneti sucul de lamaie) si asezonati cu sare si piper. |
3 Gata | Pentru a servi supa rece lasati sa se raceasca apoi o puteti pune putin la frigider. Pentru a servi supa calda, se pune din nou pe foc, evitand fierberea, pentru a nu se branzi smantana sau iaurtul. |