Supa de mazare cu menta

Supa de mazare cu menta

Ingrediente

Portii
1 legatura de ceapa verde, taiata grosier
1 cartof mediu curatat si taiat cubulete
1 catel de usturoi, zdrobit
850 ml supa de legume (sau apa daca nu aveti supa)
250 g boabe de mazare (daca nu aveti proaspata puteti folosi congelata)
4 linguri de menta proaspata tocataă
1 lingura suc de lamaie sau de lime
150 ml smantana sau iaurt (daca doriti o supa mai usoara)
sare
piper

Este o supa foarte gustoasa atat calda cat si rece.

  • 25-30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Intr-o oala puneti ceapa verde, cartoful, usturoiul si supa (sau apa). Lasati sa fiarba pana cand se inmoaie cartoful. Se adauga mazarea si se fierbe la foc mic timp de 15 minute – nu mai mult, deoarece se va pierde savoarea si culoarea boabelor de mazare.

2
Gata

Se adauga menta si sucul de lamaie sau de lime. Folositi un blender sau un robot de bucatarie pentru a transforma supa intr-o crema, cat de fina o doriti. Adaugati jumatate din cantitatea de smantana sau de iaurt gras (daca puneti iaurt puteti sa nu mai puneti sucul de lamaie) si asezonati cu sare si piper.

3
Gata

Pentru a servi supa rece lasati sa se raceasca apoi o puteti pune putin la frigider. Pentru a servi supa calda, se pune din nou pe foc, evitand fierberea, pentru a nu se branzi smantana sau iaurtul.
Supa se serveste cu smantana sau iaurt si cu frunze proaspete de ceapa verde si/sau menta.

inapoi
Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat
inainte
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie
previous
Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat
next
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie

Add Your Comment