Supa de linte cu cardamom

Supa de linte cu cardamom

Ingrediente

Portii
1 ceapa mare, taiata marunt
2 catei mari de usturoi, zdrobiti
1 morcov mare
o bucatica de ghimbir de 1-2 cm
2 linguri de ulei de floarea soarelui sau de samburi de struguri
½ lingura turmeric
semintele de la 10 pastai de cardamom
1 lingurita chimen, seminte sau macinat
150 g linte
400 ml lapte de cocos
coaja rasa de la o lamaie si sucul de la o jumatate de lamaie
1 ardei iute
patrunjel sau coriandru tocat
sare
piper

O reteta rapida cu linte rosie si lapte de cocos, innobilata de arome exotice pentru un gust desavarsit.

  • 25 minute
  • Portii 3
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Puneti lintea la inmuiat intr-un bol cu apa, cu o ora inainte de prepararea supei.

2
Gata

Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul iute si ghimbirul taiate marunt. Sotati 2-3 minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugați turmericul, cardamomul si chimenul si mai sotati un minut.

3
Gata

Adaugati lintea si turnati laptele de cocos. Adaugati inca 400 ml de apa (umpleti cutia de conserva de la laptele de cocos cu apa). Lasati sa fiarba innabusit timp de 15-20 minute, pana cand se inmoaie legumele.

4
Gata

Zdrobiti legumele cu ajutorul unui blender.

5
Gata

Adaugati la supa obtinuta coaja rasa de la o lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie. Asezonati cu sare si piper.
Se serveste cu ardei iute si patrunjel sau coriadru proaspat tocat fin.

inapoi
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten
inainte
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
previous
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten
next
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Add Your Comment