Ingredients
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 2 catei mari de usturoi, zdrobiti
- 1 morcov mare
- o bucatica de ghimbir de 1-2 cm
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau de samburi de struguri
- ½ lingura turmeric
- semintele de la 10 pastai de cardamom
- 1 lingurita chimen, seminte sau macinat
- 150 g linte
- 400 ml lapte de cocos
- coaja rasa de la o lamaie si sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 ardei iute
- patrunjel sau coriandru tocat
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Puneti lintea la inmuiat intr-un bol cu apa, cu o ora inainte de prepararea supei. |
2 Gata | Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul iute si ghimbirul taiate marunt. Sotati 2-3 minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugați turmericul, cardamomul si chimenul si mai sotati un minut. |
3 Gata | Adaugati lintea si turnati laptele de cocos. Adaugati inca 400 ml de apa (umpleti cutia de conserva de la laptele de cocos cu apa). Lasati sa fiarba innabusit timp de 15-20 minute, pana cand se inmoaie legumele. |
4 Gata | Zdrobiti legumele cu ajutorul unui blender. |
5 Gata | Adaugati la supa obtinuta coaja rasa de la o lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie. Asezonati cu sare si piper. |