Supa de fasole boabe

Supa de fasole boabe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
350 g fasole alba boabe
150 g fasole rosie boabe
2 cepe
3 catei de usturoi
2 radacini de patrunjel
1 morcov
1 tija telina apio
1 sau 2 ardei iuti sau o lingurita de boia iute (cantitatea de boia depinde de cat de picanta doriti sa fie supa)
1 cana suc de rosii
15 g unt
1,5 l supa de legume (sau apa daca nu aveti supa)
4 frunze de dafin
busuioc sau cimbru uscat
sare
piper

O supa gustoasa si hranitoare pe care o puteti savura atat la pranz cat si la cina.

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pentru mai multa usurinta puteti folosi fasole din conserva. Daca folositi fasole uscata, la timpul de preparare se adauga si timpul de fierbere al boabelor de fasole (pe care este bine sa le puneti la inmuiat cu o seara inainte).
Pentru a evita balonarea provocata uneori de fasole iata cum trebuie sa procedati:
– dupa ce a stat la inmuiat peste noapte aruncati apa;
– puneti fasolea la fiert cu o cantitate de apa care sa depaseasca nivelul boabelor de fasole cu 4-5 cm;
– lasati sa fiarba la foc domol 20 minute dupa care aruncati apa si puneti alta apa incalzita in prealabil;
– schimbati apa de doua ori;
– in a 3-a apa adaugati o lingurita de zahar si se fierbe pana se inmoaie fasolea.

Etape

1
Gata

Intr-o oala topiti untul si caliti ceapa, usturoiul tocate marunt si ardeiul iute taiat feliute (sau boiaua iute). Daca gatiti si pentru copii nu puneti ardei sau boia iute. Pentru culoare pueti pune putina boia dulce.

2
Gata

Adaugati apoi patrunjelul radacina si morcovul taiate rondele si telina apio taiata. Sotati 3-5 minute.

3
Gata

Se adauga fasolea, supa de legume (sau apa), sucul de rosii si funzele de dafin si cimbrul si lasati sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie legumele.

4
Gata

Se scot cateva boabe de fasole apoi se paseaza totul cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie. Apoi se adauga boabele intregi, se asezoneaza cu sare, piper si busuioc, cimbru sau oregano uscat.

5
Gata

Loulou

previous
Paste integrale cu broccoli si migdale
next
Tarta cu spanac si migdale
previous
Paste integrale cu broccoli si migdale
next
Tarta cu spanac si migdale

Add Your Comment