Ingredients
- 350 g fasole alba boabe
- 150 g fasole rosie boabe
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 morcov
- 1 tija telina apio
- 1 sau 2 ardei iuti sau o lingurita de boia iute (cantitatea de boia depinde de cat de picanta doriti sa fie supa)
- 1 cana suc de rosii
- 15 g unt
- 1,5 l supa de legume (sau apa daca nu aveti supa)
- 4 frunze de dafin
- busuioc sau cimbru uscat
- sare
- piper
Instructiuni
Pentru mai multa usurinta puteti folosi fasole din conserva. Daca folositi fasole uscata, la timpul de preparare se adauga si timpul de fierbere al boabelor de fasole (pe care este bine sa le puneti la inmuiat cu o seara inainte).
Pentru a evita balonarea provocata uneori de fasole iata cum trebuie sa procedati:
– dupa ce a stat la inmuiat peste noapte aruncati apa;
– puneti fasolea la fiert cu o cantitate de apa care sa depaseasca nivelul boabelor de fasole cu 4-5 cm;
– lasati sa fiarba la foc domol 20 minute dupa care aruncati apa si puneti alta apa incalzita in prealabil;
– schimbati apa de doua ori;
– in a 3-a apa adaugati o lingurita de zahar si se fierbe pana se inmoaie fasolea.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata |