Supa de dovleac si radacinoase coapte

Supa de dovleac si radacinoase coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 morcovi de dimensiune medie
1 radacina de patrunjel
1 bucata de telina
200-300 g dovleac
1 praz
100 ml supa de legume sau de pui, sau apa
1 capatana de usturoi
o mana de frunze de salvie
2 linguri de ulei de masline
nucsoara
sare
piper
iaurt pentru servit (poate fi si iaurt din lapte vegetal)

O supa de toamna, cu arome imbietoare

  • 55 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Este o supa tipica de toamna-iarna, cu arome calde, imbietoare. Prin coacere se accentueaza aromele dovleacului si ale radacinoaselor si se obtine un plus de savoare.

Pentru un plus de aroma am folosit salvia la copt, iar la final am adaugat nucsoara.

Gustul dulceag al legumelor coapte se va potrivi de minune la final, alaturi de iaurt.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Curata dovleacul taie-l in cubulete de aceiasi dimensiune (cam 1-2 cm). Taie telina in cubulete de aceiasi dimensiune. Taie morcovul si patrunjelul in rondele de aceiasi grosime. Taie capatana de usturoi pe jumatate.
Pune legumele intr-o tava de copt tapetata (sau nu) cu foaie de copt. Aseaza cele doua jumatati ale capatanii de usturoi cu fata in jos. Presara sare si stropeste legumele cu o lingura de ulei. Poti masezi putin legumele cu mana ca sa te asiguri ca sunt uniform acoperite de ulei si sare.
Pune si cateva frunze de salvie in tava.
Coace legumele cam 30 de minute sau pana cand devin moi.

3
Gata

Cat se coc legumele curata si toaca prazul - doar partea alba si frageda, nu si frunzele, pentru ca sunt fibroase.
Pune o oala pe foc mediu si adauga o lingura de ulei. Cand uleiul este incins adauga prazul tocat. Soteaza pana cand se inmoaie.

4
Gata

Dupa ce legumele s-au copt pune-le peste praz. Poti pastra cateva cubulete de dovleac copt pentru final. Scoate usturoiul din coaja apasand usor la baza si agauga-l peste legume. Toarna supa sau apa calduta si lasa sa fiarba cateva minute pana cand toate legumele sunt foarte bine fierte. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Paseaza totul cu ajutorul unui blender pana obtii consistenta dorita. Daca supa e prea densa pentru gustul tau poti sa mai adaugi supa sau apa si sa o mai pui 1-2 minute pe foc.
La final adauga nucsoara macinata, dupa gust.

5
Gata

Optional, poti sa ungi cateva frunze de salvie cu putin ulei si sa le bagi la cuptor 3-4 minute pana cand devin crocante.
Serveste supa calda, cu iaurt, cu frunzele de salvie crocante sau proaspete si optional cu cateva cubulete de dovleac copt pe deasupra. Pentru un plus de savoare mai poti presara nucsoara proaspat macinata.

Loulou

previous
Crumble cu prune si alune de padure
next
Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata
previous
Crumble cu prune si alune de padure
next
Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata

Add Your Comment