Ingredients
- 2 morcovi de dimensiune medie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 bucata de telina
- 200-300 g dovleac
- 1 praz
- 100 ml supa de legume sau de pui, sau apa
- 1 capatana de usturoi
- o mana de frunze de salvie
- 2 linguri de ulei de masline
- nucsoara
- sare
- piper
- iaurt pentru servit (poate fi si iaurt din lapte vegetal)
Instructiuni
Este o supa tipica de toamna-iarna, cu arome calde, imbietoare. Prin coacere se accentueaza aromele dovleacului si ale radacinoaselor si se obtine un plus de savoare.
Pentru un plus de aroma am folosit salvia la copt, iar la final am adaugat nucsoara.
Gustul dulceag al legumelor coapte se va potrivi de minune la final, alaturi de iaurt.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz). |
2 Gata | Curata dovleacul taie-l in cubulete de aceiasi dimensiune (cam 1-2 cm). Taie telina in cubulete de aceiasi dimensiune. Taie morcovul si patrunjelul in rondele de aceiasi grosime. Taie capatana de usturoi pe jumatate. |
3 Gata | |
4 Gata | Dupa ce legumele s-au copt pune-le peste praz. Poti pastra cateva cubulete de dovleac copt pentru final. Scoate usturoiul din coaja apasand usor la baza si agauga-l peste legume. Toarna supa sau apa calduta si lasa sa fiarba cateva minute pana cand toate legumele sunt foarte bine fierte. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. |
5 Gata | Optional, poti sa ungi cateva frunze de salvie cu putin ulei si sa le bagi la cuptor 3-4 minute pana cand devin crocante. |