Ingredients
Pentru supa
- 500 g dovleac curatat de coaja si seminte
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi medii
- 1 litru de apa sau supa de legume
- 1 jumate de lingurita firisoare de sofran
- 2 lingurite de coaja rasa de portocala
- sare
- piper
- smantana sau iaurt grecesc
Pentru semintele de dovleac coapte
- 75 g seminte de dovleac
- 1 lingura sirop de artar sau miere
- 1 lingura ulei de masline
- jumatate de lingurita de sare
- piper negru proaspat macinat
- jumate de lingurita piper cayenne sau fulgi de ardei iute
Instructiuni
Aceasta supa de dovleac cu sofran si portocala a fost inspirata din retelete lui Ottolenghi si a fost o revelatie, pentru ca are o savoare senzationala. Ingredientul magic, sofranul, se combina perfect cu aroma dovleacului si a portocalei.
Supa usor dulceaga este completata perfect de semintele de dovleac caramelizate si picante.
Pentru o nota usor acrisoara se adauga smantana sau iaurt grecesc. Daca eviti lactoza merge si un iaurt din lapte pe baza de plante neindulcit.
Etape
1 Gata | Se pregatesc mai intai semintele de dovleac. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Adauga dovleacul si morcovul peste ceapa. Adauga sofranul si un praf de sare. Adauga apa sau supa de legume cat sa acope legumele. Se fierbe pana cand legumele sunt fierte. Se adauga apoi coaja de portocale si se mai fierbe inca cateva minute. Se paseaza totul cu ajutorul unui blender pana cand obtii consistenta dorita. Daca consistenta e prea densa poti sa mai adaugi apa sau supa de legume. |
5 Gata |