• Home
  • Supe / Ciorbe
  • Supa de dovleac cu sofran si portocala, cu seminte de dovleac picante

Supa de dovleac cu sofran si portocala, cu seminte de dovleac picante

Supa de dovleac cu sofran si portocala, cu seminte de dovleac picante

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru supa
500 g dovleac curatat de coaja si seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 litru de apa sau supa de legume
1 jumate de lingurita firisoare de sofran
2 lingurite de coaja rasa de portocala
sare
piper
smantana sau iaurt grecesc Pentru semintele de dovleac coapte
Pentru semintele de dovleac coapte
75 g seminte de dovleac
1 lingura sirop de artar sau miere
1 lingura ulei de masline
jumatate de lingurita de sare
piper negru proaspat macinat
jumate de lingurita piper cayenne sau fulgi de ardei iute

O supa rafinata cu o savoare senzationala

  • 30 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru supa

  • Pentru semintele de dovleac coapte

Instructiuni

Aceasta supa de dovleac cu sofran si portocala a fost inspirata din retelete lui Ottolenghi si a fost o revelatie, pentru ca are o savoare senzationala. Ingredientul magic, sofranul, se combina perfect cu aroma dovleacului si a portocalei.
Supa usor dulceaga este completata perfect de semintele de dovleac caramelizate si picante.
Pentru o nota usor acrisoara se adauga smantana sau iaurt grecesc. Daca eviti lactoza merge si un iaurt din lapte pe baza de plante neindulcit.

Etape

1
Gata

Se pregatesc mai intai semintele de dovleac.
Preincalzeste cuptorul la la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). Aseaza o foaie de copt intr-o tava mare si unge foaia cu o lingura de ulei de masline. Pune semintele de dovleac intr-un bol impreuna cu toate celelalte ingrediente. Amesteca bine pana cand semintele sunt acoperite bine cu toate condimentele. Intinde semintele in tava intr-un singur strat si coace timp de 12-15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand semintele capata o cu loare aurie. Lasati semintele sa se raceasca.

2
Gata

Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele sau cubulete.
Toaca ceapa marunt.

3
Gata

Pune o oala in care ai adaugat doua linguri de ulei de masline pe foc mediu. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa tocata marunt. Soteaza ceapa pana cand devine translucida si se inmoaie.

4
Gata

Adauga dovleacul si morcovul peste ceapa. Adauga sofranul si un praf de sare. Adauga apa sau supa de legume cat sa acope legumele. Se fierbe pana cand legumele sunt fierte. Se adauga apoi coaja de portocale si se mai fierbe inca cateva minute. Se paseaza totul cu ajutorul unui blender pana cand obtii consistenta dorita. Daca consistenta e prea densa poti sa mai adaugi apa sau supa de legume.
Mai pune cateva minute pe foc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

5
Gata

Supa se serveste calda, cu smantana sau iaurt si cu semintele crocante deasupra.

Loulou

previous
Mucenici moldovenesti
next
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
previous
Mucenici moldovenesti
next
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Add Your Comment