Ingredients
- 1 conopida medie (aproximativ 700 g)
- 2 cartofi medii
- 4 capatani de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura de boia afumata
- 3 linguri de ulei de masline
- sare
- piper proaspat macina
- 500 ml supa de legume sau apa
- 150 ml smatana lichida de gatit
Instructiuni
Supa de conopida este un preparat care a castigat popularitate in bucataria romaneasca datorita gustului sau delicat si beneficiilor pentru sanatate. Versatilitatea acestui preparat permite integrarea lui in numeroase meniuri, de la cele de zi cu zi, pana la ocazii speciale.
Descopera mai jos rețeta perfecta penrtu o supa cremoasa si delicioasa, precum si beneficiile conopidei și sfaturi practice pentru a obtine un preparat de neuitat.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Curata conopida de frunze si desfa-o in buchetele de aproximativ aceeasi dimensiune. Conopida este bogata in vitamine si minerale esentiale, precum vitamina C, vitamina K, vitamina B6, folati și potasiu. Supa de conopida este saraa in calorii, dar bogata in fibre, ceea ce o face ideala pentru cei care doresc sa slabeasca sau sa mențina o dieta sanatoasa. |
3 Gata | Pune conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt. |
4 Gata | Pune si usturoiul la copt. Se curata partile care se desprind usor, dar capatanile de usturoi se lasa intregi, nu se dataseaza cateii de usturoi. Prin coacere usturoiul isi schimba compozitia chimica. Compusii cu sulf, care provoaca probleme de digestie, se descompun la coacere. Aroma usturoiului copt este mai domoala si este mai usor de digerat decat usturoiul crud. |
5 Gata | Cat timp conopida si ustoroiul sunt la cuptor, toaca ceapa marunt, curata cartofii si taie-i cubulete. Daca vrei o supa cu un continut mai redus de carbohidrati poti inlocui cartofii cu albitura: patrunjel radacina si telina. |
6 Gata | |
7 Gata | Adauga smantana peste legume si paseaza cu ajutorul unui blender pana obtii consitenta dorita. Daca vrei o supa de post, poti adauga lapte de cocos sau migdale sau smantana de caju. |
8 Gata | Serveste supa cu buchetele de conopida pe deasupra, iar pentru un plus de culoare presa un strop de boia. Acum ca ai toate informatiile necesare, nu-ti ramane decat si încerci reteta ai sa ne spui cum ti-a iesit! :) |