• Home
  • Supe / Ciorbe
  • Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice

Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice

Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 conopida medie (aproximativ 700 g)
2 cartofi medii
4 capatani de usturoi
1 ceapa
1 lingura de boia afumata
3 linguri de ulei de masline
sare
piper proaspat macina
500 ml supa de legume sau apa
150 ml smatana lichida de gatit

Supa cremoasa, delicioasa si sanatoasa

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Supa de conopida este un preparat care a castigat popularitate in bucataria romaneasca datorita gustului sau delicat si beneficiilor pentru sanatate. Versatilitatea acestui preparat permite integrarea lui in numeroase meniuri, de la cele de zi cu zi, pana la ocazii speciale.
Descopera mai jos rețeta perfecta penrtu o supa cremoasa si delicioasa, precum si beneficiile conopidei și sfaturi practice pentru a obtine un preparat de neuitat.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Curata conopida de frunze si desfa-o in buchetele de aproximativ aceeasi dimensiune.

Conopida este bogata in vitamine si minerale esentiale, precum vitamina C, vitamina K, vitamina B6, folati și potasiu. Supa de conopida este saraa in calorii, dar bogata in fibre, ceea ce o face ideala pentru cei care doresc sa slabeasca sau sa mențina o dieta sanatoasa.

3
Gata

Pune conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Stropeste cu o lingura de ulei de masline, presara sare, piper si boia afumata. Pune conopida in cuptor pentru 25-30 minute, pana cand conopida e coapta si rumenita. Intoarce conopida la jumatatea timpului..
Prin coacere se intensifica gustul conopidei, dar ajuta si la consistenta cremoasa, pentru ca dacai ai fierbe conopida ai obtine o supa mai apoasa.

4
Gata

Pune si usturoiul la copt. Se curata partile care se desprind usor, dar capatanile de usturoi se lasa intregi, nu se dataseaza cateii de usturoi.
Se taie un fel de capac (cel mai bine mai aproape de partea superioara). Astfel, cand va fi copt, usturoiul va fi usor de scos din coaja. Se presara sare si piper si se stropeste cu ulei de masline. Pune usturoiul intr-un vas cu capac sau inveleste-l in hartie de copt.
Se coace timp de 30-40 de minute, pana cand este moale.

Prin coacere usturoiul isi schimba compozitia chimica. Compusii cu sulf, care provoaca probleme de digestie, se descompun la coacere. Aroma usturoiului copt este mai domoala si este mai usor de digerat decat usturoiul crud.

5
Gata

Cat timp conopida si ustoroiul sunt la cuptor, toaca ceapa marunt, curata cartofii si taie-i cubulete.
Pune o oala pe foc mediu, adauga o lingura de ulei de masline si adauga ceapa. Soteaza ceapa pana cand se inmoaie.
Adauga cartofii peste ceapa si toarna supa sau apa.. Pune o frunza de dafin. adauga un praf de sare si lasa sa fierba pana cartofii sunt moi.

Daca vrei o supa cu un continut mai redus de carbohidrati poti inlocui cartofii cu albitura: patrunjel radacina si telina.

6
Gata

Dupa ce cartofii s-au fiert soate frunza de dafin. Dupa ce conopida s-a copt, pastreaza cateva bucatele pentru decor si adaug-o in oala.
Adauga si urturoiul. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi.

7
Gata

Adauga smantana peste legume si paseaza cu ajutorul unui blender pana obtii consitenta dorita.
La final asezoneaza cu sare si piper. Pentru mai mult gust adauga nucsoara, cimbru uscat sau cateva crengute de rozmarin,

Daca vrei o supa de post, poti adauga lapte de cocos sau migdale sau smantana de caju.

8
Gata

Serveste supa cu buchetele de conopida pe deasupra, iar pentru un plus de culoare presa un strop de boia.
Pentru un plus de cremozitate si consistenta adauga branza Cheddar sau parmezan.
Serveste supa cu paine proaspata, paine prajita sau crutoane, pentru un plus de textura.

Acum ca ai toate informatiile necesare, nu-ti ramane decat si încerci reteta ai sa ne spui cum ti-a iesit! :)

Loulou

previous
Biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie
next
Budinca de chia cu gem de capsuni cu chia – reteta vegana
previous
Biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie
next
Budinca de chia cu gem de capsuni cu chia – reteta vegana

Add Your Comment