Ingredients
- o conopida medie
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline
- o lingura de boia afumata
- o ceapa
- 1 cartof mediu
- 1 frunza de dafin
- 1 litru de supa de legume (sau apa daca nu aveti supa de legume)
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 1 lamaie
- sare
- piper
Instructiuni
Gustul conopidei coapte se armonizeaza perfect cu boiaua. Daca nu aveti boia afumata puteti folosi boia simpla, dulce, sau picanta, dupa gust.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 220 grade C (Treapta 7 la cuptor pe gaz, temperatura mare). |
2 Gata | Separat tocati marunt ceapa si o caliti in putin ulei de masline. Adaugati cartoful taiat cubulete, supa (sau apa daca nu aveti supa) si frunza de dafin. Lasati sa fiarba pana cand se gateste cartoful. |
3 Gata | Dupa ce conopida este gata, pastrati cateva buchetele pentru servit, iar restul il adaugati la supa. Adaugati si usturoiul copt. Scoateti frunza de dafin si mixati legumele cu ajutorul unui blender. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper dupa gust. Supa se serveste calda, cu crutoane. |