Supa de conopida coapta

Supa de conopida coapta

Ingrediente

Portii
o conopida medie
3-4 catei de usturoi
ulei de masline
o lingura de boia afumata
o ceapa
1 cartof mediu
1 frunza de dafin
1 litru de supa de legume (sau apa daca nu aveti supa de legume)
4 linguri de iaurt grecesc
1 lamaie
sare
piper

Supa de conopida coapta poate fi un pranz delicios sau o cina usoara

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Gustul conopidei coapte se armonizeaza perfect cu boiaua. Daca nu aveti boia afumata puteti folosi boia simpla, dulce, sau picanta, dupa gust.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 220 grade C (Treapta 7 la cuptor pe gaz, temperatura mare).
Taiati conopida in buchetele.
Puneti conopida intr-o tava, stropiti cu ulei de masline si apoi presarati boiaua. Puneti si catetii de usturoi necuratati in tava. Bagati tava in cuptor timp de 25 de minute, amestecand usor conopida dupa 15 minute.

2
Gata

Separat tocati marunt ceapa si o caliti in putin ulei de masline. Adaugati cartoful taiat cubulete, supa (sau apa daca nu aveti supa) si frunza de dafin. Lasati sa fiarba pana cand se gateste cartoful.

3
Gata

Dupa ce conopida este gata, pastrati cateva buchetele pentru servit, iar restul il adaugati la supa. Adaugati si usturoiul copt. Scoateti frunza de dafin si mixati legumele cu ajutorul unui blender. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper dupa gust. Supa se serveste calda, cu crutoane.

inapoi
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane
inainte
Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte
previous
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane
next
Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte

Add Your Comment