Supa de ardei copti cu branza de burduf

Supa de ardei copti cu branza de burduf

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 kilogram si jumatate de ardei rosii (8-10 ardei grasi sau capia)
5 catei de usturoi
1 ceapa mare sau 3 cepe esalota
2 linguri de ulei de masline
2 crengute de cimbru
1 litru de supa de legume (sau un litru de apa calda)
1 lingurita de sos iute sau un ardei iute
1 lingura de otet balsamic
branza de burduf
sare
piper

Aroma usor afumata a ardeilor copti confera supei un gust aparte, care se combina perfect cu gustul branzei de burduf.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 6
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Etape

1
Gata

Coaceti ardeii pe o plita incinsa, pe un gratar, sau in cuptor, dupa cum va este mai usor.
Dupa ce s-au copt, puneti ardeii intr-o cratita, presarati sare si puneti un capac pentru a se inmuia de la aburul format. Lasati ardeii sa se abureasca 10-15 minute, dupa care coaja se curata foarte usor.

2
Gata

Puneti o oala mare pe foc mediu. Adaugati uleiul. Cand uleiul este inchins puneti cimbrul, ceapa si usturoiul tocate marunt. Gatiti timp de 10 minute, pana se inmoaie ceapa si usturoiul.

3
Gata

Adaugati supa (sau apa calda), sosul iute (puteti inlocui cu ardei iute).

4
Gata

Curatati coaja subtire de pe ardei si indepartati coditele si semintele, apoi adaugati fiecare ardei in oala.

5
Gata

Reduceti focul, acoperiti oala cu un capac si fierbeti la foc mic timp de 20 de minute. Indeparati crengutele de cimbru. Folositi un blender pentru a pasa legumele si pentru a obtine o crema fina.

6
Gata

Adugati otetul balsamic si asezonati cu sare si piper dupa gust. Supa se serveste calda, cu branza de burduf. Aceasta combinatie are un gust exceptional.

Loulou

previous
Peste cu sos de rosii
next
Somon cu salata de castraveti si fenicul
previous
Peste cu sos de rosii
next
Somon cu salata de castraveti si fenicul

Add Your Comment