Ingredients
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ghimbir ras
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita nucsoara
- 850 ml supa de legume (sau apa calda)
- 500 g morcovi taiati rondele
- 400 g cartofi curatati si taiati cubulete
- 4 linguri migdale feliate
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si ghimbirul ras. Se calesc timp de 5 minute pana se inmoaie. Se adauga nucsoara si se mai lasa un minut. |
2 Gata | Se toarna supa (sau apa) calda, se adauga morcovii si cartofii taiati cubulete. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 minute pana cand morcovii si cartofii sunt fierti. |
3 Gata | Legumele se paseaza cu ajutorul unui blender. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai da un clocot. Se serveste presarata cu migdale si nucsoara. Pentru un plus de savoare puteti sa prajiti putin migdalele intr-o tigaie antiaderenta. |