Supa-crema din legume de vara coapte

Supa-crema din legume de vara coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 vanata medie
1 dovlecel
2 ardei (gras sau capia)
2 rosii medii sau 200 g rosii cherry
1 ceapa medie
1 capatana de usturoi
2 linguri ulei de masline
cateva frunze de busuioc
sare
piper
branza feta sau parmezan pentru servire (optional)
patrunjel verde si busuioc pentru servire (optional)

O supa super usor de preparat, cu gust bogat de vara

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Vara avem la indemana o multime de legume proaspete. Daca si tu ai tendinta sa cumperi prea multe legume si iti mai raman prin frigider cate o vanata, un dovlecel, 1-2 ardei, cateva rosii, aceasta reteta este ideala pentru a salva aceste legume.

Prin coacere legumele capata un gust deosebit, foarte bogat. Aceasta supa se potriveste bine cu branza feta sau branza de capra, dar merge si cu ceva parmezan ras.

 

Etape

1
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C (treapta 5 la cuptorul pe gaz - foc mediu spre mare).

2
Gata

Spala si curata legumele. Taie legumele in cuburi mari si pune-le intr-o tava mare. Taie capatana de usturoi in doua.
Presara sare si piper, apoi stropeste legumele cu ulei de masline. Adauga cateva frunze de busuioc deasupra.

3
Gata

Baga tava cu legume la cuptor timp de 30-40 minute sau pana cand legumele sunt moi.

4
Gata

Dupa ce legumele sunt coapte pune-le in vasul unui blender sau intr-o oala. Scoate usturoiul din teaca apasand usor la baza catelului de usturoi. Adauga 1 lintru de supa de legume sau apa si mixeaza pana obtii o supa fina. Adauga apa pana cand obtii consistenta dorita.

5
Gata

Serveste supa calda, cu crutoane sau cu branza feta si patrunjel verde tocat.

Loulou

previous
Ciuperci murate
next
Rulouri de vinete cu halloumi la gratar si sos de iaurt
previous
Ciuperci murate
next
Rulouri de vinete cu halloumi la gratar si sos de iaurt

Add Your Comment