Ingredients
- 5 capatani mari de usturoi
- 1 ceapa
- 3-4 cartofi medii
- o jumatate de telina mare sau o telina mai mica
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pastarnac
- jumatate de ardei (optional)
- 1 morcov (optional)
- 1 litru de apa
- sare
- piper
- optional smantana de gatit sau branza de burduf sau crema de branza
- optional o lingura de cimbru uscat sau cateva crengute de razmarin
- cateva picaturi de ulei de masline
Instructiuni
De obicei aceasta supa se prepara doar cu albitura (telina, patrunjel, pastarnac), pentru a avea o culoare untoasa. Insa, daca vreti o supa mai colorata, puteti adauga si morcovi sau ardei, pentru a avea si un gust mai bogat.
Daca nu vreti o supa de post, la final puteti adauga smantana, sau o puteti servi cu branza rasa sau crema de branza, sau mozzarella, in functie de ce va place si ce aveti prin casa.
Etape
1 Gata | Primul pas este coacerea usturoiului. |
2 Gata | Pana se coace usturoiul, se prepara o supa din legume. |
3 Gata | Dupa ce s-a copt ustoroiul, lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugati si urturoiul. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi. Pasati totul cu ajutorul unui blender. |
4 Gata | Supa se poate prepara si mai rapid, daca aveti la indemana un stoc de legume sau de carne gata preparat. Astfel, in acest stoc puneti la fiert o ceapa si 3-4 cartofi medii. Cand legumele sunt fierte adaugati ustoroiul copt si pasati cu blenderul. |