Ingredients
-
5 capatani mari de usturoi
-
1 ceapa
-
3-4 cartofi medii
-
o jumatate de telina mare sau o telina mai mica
-
2 radacini de patrunjel
-
1 pastarnac
-
jumatate de ardei (optional)
-
1 morcov (optional)
-
1 litru de apa
-
sare
-
piper
-
optional smantana de gatit sau branza de burduf sau crema de branza
-
optional o lingura de cimbru uscat sau cateva crengute de razmarin
-
cateva picaturi de ulei de masline
Instructiuni
De obicei aceasta supa se prepara doar cu albitura (telina, patrunjel, pastarnac), pentru a avea o culoare untoasa. Insa, daca vreti o supa mai colorata, puteti adauga si morcovi sau ardei, pentru a avea si un gust mai bogat.
Daca nu vreti o supa de post, la final puteti adauga smantana, sau o puteti servi cu branza rasa sau crema de branza, sau mozzarella, in functie de ce va place si ce aveti prin casa.
Etape
1
Gata
|
Primul pas este coacerea usturoiului. |
2
Gata
|
Pana se coace usturoiul, se prepara o supa din legume. |
3
Gata
|
Dupa ce s-a copt ustoroiul, lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugati si urturoiul. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi. Pasati totul cu ajutorul unui blender. |
4
Gata
|
Supa se poate prepara si mai rapid, daca aveti la indemana un stoc de legume sau de carne gata preparat. Astfel, in acest stoc puneti la fiert o ceapa si 3-4 cartofi medii. Cand legumele sunt fierte adaugati ustoroiul copt si pasati cu blenderul. |