Supa crema de usturoi copt

Supa crema de usturoi copt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
5 capatani mari de usturoi
1 ceapa
3-4 cartofi medii
o jumatate de telina mare sau o telina mai mica
2 radacini de patrunjel
1 pastarnac
jumatate de ardei (optional)
1 morcov (optional)
1 litru de apa
sare
piper
optional smantana de gatit sau branza de burduf sau crema de branza
optional o lingura de cimbru uscat sau cateva crengute de razmarin
cateva picaturi de ulei de masline

O supa fina, cu aroma subtila de usturoi

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

De obicei aceasta supa se prepara doar cu albitura (telina, patrunjel, pastarnac), pentru a avea o culoare untoasa. Insa, daca vreti o supa mai colorata, puteti adauga si morcovi sau ardei, pentru a avea si un gust mai bogat.
Daca nu vreti o supa de post, la final puteti adauga smantana, sau o puteti servi cu branza rasa sau crema de branza, sau mozzarella, in functie de ce va place si ce aveti prin casa.

Etape

1
Gata

Primul pas este coacerea usturoiului.
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C (treapta 5 la cuptorul pe gaz - foc mediu).
Se curata partile care se desprind usor, dar capatanile de usturoi se lasa intregi, nu se dataseaza cateii de usturoi.
Se taie un fel de capac (cel mai bine mai aproape de baza). Astfel, cand va fi copt, usturoiul va fi usor de scos din coaja. Usturoiul de se pune intr-o tava, pe hartie de copt, de preasara sare si se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline. Se impacheteaza in hartia de copt, pentru a nu se arde. Se coace timp de 30-40 de minute, pana cand este moale.

2
Gata

Pana se coace usturoiul, se prepara o supa din legume.
Curatati legumele si taiati-le bucati mari. Puneti apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba pueti toate legumele la fiert.

3
Gata

Dupa ce s-a copt ustoroiul, lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugati si urturoiul. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi. Pasati totul cu ajutorul unui blender.
La final asezonati cu sare si piper. Daca doriti adaugati cimbru uscat sau cateva crengute de rozmarin, pentru aroma. Sau poate va place busuiocul... puneti imaginatia la incercare :)
Daca nu vreti o supa de post, puteti adauga smantana sau branza (de care aveti la indemana), pentru un gust mai bogat.

4
Gata

Supa se poate prepara si mai rapid, daca aveti la indemana un stoc de legume sau de carne gata preparat. Astfel, in acest stoc puneti la fiert o ceapa si 3-4 cartofi medii. Cand legumele sunt fierte adaugati ustoroiul copt si pasati cu blenderul.

Loulou

previous
Tarta cu ricotta si smochine proaspete
next
Supa de vinete coapte si ardei copti
previous
Tarta cu ricotta si smochine proaspete
next
Supa de vinete coapte si ardei copti

Add Your Comment