Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o ceapa medie
400 g sparanghel curatat
2 cartofi medii
2 tije de telina apio
2 linguri de ulei de masline
400 ml supa de legume (sau apa)
200 ml lapte de migdale sau smantana lichida
o mana de frunze de patrunjel sau menta (optional)
parmezan ras (optional)
sare
piper

Se pregateste repede si poate surprinde si cei mai pretentiosi musafiri

  • 35 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta se poate prepara in varianta vegana sau in varianta lacto-vegetariana. Ambele sunt la fel de bune.
Puteti personaliza aceasta supa dupa cum doriti. La final puteti adauga pantrujel sau menta, sau puteti sa nu puneti deloc verdeata. Daca optati pentru varianta lacto-vegetariana puteti servi supa cu parmezan ras deasupra.

Etape

1
Gata

Spalati tijele de sparanghel si indepartati partea lemnoasa de la baza. Taiati tijele in bucati de 1-2 cm lungime, pastrand varfurile intregi. Pastrati cateva tije intregi, pentru decor. Cartofii se curata si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt. Tijele de telina se spala si se taie in bucati de 1 cm.

2
Gata

Intr-o oala puneti o lingura de ulei de masline. Cand uleiul s-a incins adaugati ceapa si telina apio tocate. Sotati pana cand ceapa devine translucida. Adaugati cartofii si supa de legume sau apa. Lasati sa fiarba la foc mediu aproximativ 15 minte, pana cand cartofii sunt pe jumatate fierti.

3
Gata

Adugati apoi sparanghelul tocat si laptele de migdale (sau smantana). Lasati pe foc pana cand toate legumele sunt fierte.
La final adaugati funzele de menta sau patrunjel, dupa gust, iar apoi pasati supa cu ajutorul unui blender. Asezonati cu sare si piper.

4
Gata

Intr-o tigaie puneti o lingura de ulei de masline, sau putin unt si sotati tijele de sparanghel ramase intregi.
Serviti supa garnisita cu sparanghel sotat si optional cu parmezan ras, sau verdeata.

Loulou

previous
Suc cu catina, portocale si morcovi
next
Tarta frangipane cu flori de soc si capsuni
previous
Suc cu catina, portocale si morcovi
next
Tarta frangipane cu flori de soc si capsuni

Add Your Comment