Ingredients
- o ceapa medie
- 400 g sparanghel curatat
- 2 cartofi medii
- 2 tije de telina apio
- 2 linguri de ulei de masline
- 400 ml supa de legume (sau apa)
- 200 ml lapte de migdale sau smantana lichida
- o mana de frunze de patrunjel sau menta (optional)
- parmezan ras (optional)
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta reteta se poate prepara in varianta vegana sau in varianta lacto-vegetariana. Ambele sunt la fel de bune.
Puteti personaliza aceasta supa dupa cum doriti. La final puteti adauga pantrujel sau menta, sau puteti sa nu puneti deloc verdeata. Daca optati pentru varianta lacto-vegetariana puteti servi supa cu parmezan ras deasupra.
Etape
1 Gata | Spalati tijele de sparanghel si indepartati partea lemnoasa de la baza. Taiati tijele in bucati de 1-2 cm lungime, pastrand varfurile intregi. Pastrati cateva tije intregi, pentru decor. Cartofii se curata si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt. Tijele de telina se spala si se taie in bucati de 1 cm. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata |