Ingredients
- 500-600 g broccoli
- 500 g cartofi albi
- 1 zhucchini sau dovlecel mic (eu am avut un dovleac patison foarte mic)
- 2 tije de telina apio
- o ceapa medie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de unt si una de ulei de masline sau 2 linguri de ulei de masline
- 1 litru de supa de legume sau apa
- 250 ml smantana lichida sau lapte vegetal (de exemplu lapte de migdale)
- o mana de frunze de patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta supa cremoasa poate fi o metoda buna de a introduce mai des broccoli in meniu.
Se poate prepara in varianta vegana, de post, dar si in varianta clasica, cu smantana, daca nu tii post sau nu ai intoleranta la lactoza.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Adauga cartofii, zhucchini si supa (sau apa) calda. Lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt pe jumatate fierti, apoi adauga broccoli si smantana lichida sau laptele vegetal. Lasa sa fierba pana cand broccoli este bine patruns. Ai grija sa nu fierbi mai mult decat este nevoie, pentru ca broccoli sa nu isi piarda culuoarea frumoasa, verde (verifica cu furculita cam dupa 7-8 minute). |
4 Gata | Ia vasul de pe foc, adauga patrujelul tocat si paseaza totul cu ajutorul unui blender pana obtii o consistenta cremoasa. Mai pune supa pe foc pentru 1-2 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. |