Ingredients
- 1 Kg frunze de spanac proaspat
- o legatura de ceapa verde
- 2 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
- 1 lingura de ulei de masline
- unt cat o nuca
- 100 g parmezan ras
- 100 g branza telemea sau feta
- 100 g smantana cu minim 32% grasime
- sare
- piper
- nucsoara
- oua
- o lingurita de otet
Instructiuni
O reteta clasica, cu care nu ai cum sa dai gres.
Poti incerca sa combini diferite tipuri de branza, in functie de ce iti place si ce ai prin casa. De exemplu, poti inlocui smantana cu crema de branza, parmezanul cu o branza maturata romaneasca, sau feta cu branza cremoasa de capra.
Daca nu ai spanac proaspat, poti prepara aceasta reteta si cu spanac congelat. In acest caz folositi 500 g spanac congelat.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Puna apa si o lingurita de sare intr-o oala incapatoare si pune-o la fiert. Cand apa incepe sa fiarba pune spanacul in apa. Lasa-l maxim 30 de secunde, apoi scurge apa, clateste-l cu apa foarte rece si pune-l la scurs intr-o sita. Prin acest proces spanacul isi va pastra culoarea. In plus, daca ai frunze de spanac mai mature, prin acest proces vei scapa de gustul amar pe care spanacul il capata la maturitate. |
3 Gata | |
4 Gata | Dupa ce s-a inmuiat ceapa si usturoiul adauga parmezanul ras, branza feta rasa si smantana. Amesteaca cu o lingura pana cand obtii un sos. |
5 Gata | Pentru a prepara oul posat pune o oala cu apa la fiert. adauga un praf de sare si o lingura de otet. |
6 Gata |