Spanac cremos cu ou posat

Spanac cremos cu ou posat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 Kg frunze de spanac proaspat
o legatura de ceapa verde
2 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
1 lingura de ulei de masline
unt cat o nuca
100 g parmezan ras
100 g branza telemea sau feta
100 g smantana cu minim 32% grasime
sare
piper
nucsoara
oua
o lingurita de otet

E delicios in orice moment al zilei, mai ales alaturi de o felie de paine proaspata cu coaja crocanta, sau o felie de paine prajita

  • 25 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

O reteta clasica, cu care nu ai cum sa dai gres.
Poti incerca sa combini diferite tipuri de branza, in functie de ce iti place si ce ai prin casa. De exemplu, poti inlocui smantana cu crema de branza, parmezanul cu o branza maturata romaneasca, sau feta cu branza cremoasa de capra.
Daca nu ai spanac proaspat, poti prepara aceasta reteta si cu spanac congelat. In acest caz folositi 500 g spanac congelat.

Etape

1
Gata

Curata frunzele de spanac de pe tulpini. Spala foarte bine spanacul sub jet de apa, apoi pune-l la scurs.

2
Gata

Puna apa si o lingurita de sare intr-o oala incapatoare si pune-o la fiert. Cand apa incepe sa fiarba pune spanacul in apa. Lasa-l maxim 30 de secunde, apoi scurge apa, clateste-l cu apa foarte rece si pune-l la scurs intr-o sita. Prin acest proces spanacul isi va pastra culoarea. In plus, daca ai frunze de spanac mai mature, prin acest proces vei scapa de gustul amar pe care spanacul il capata la maturitate.

3
Gata

Curata ceapa si usturoiul si toaca-le marunt.
Intr-o cratita pune uleiul si untul. Cand untul s-a topit adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand se inmoaie.

4
Gata

Dupa ce s-a inmuiat ceapa si usturoiul adauga parmezanul ras, branza feta rasa si smantana. Amesteaca cu o lingura pana cand obtii un sos.
Scurge bine spanacul de apa si toaca-l cu cutitul, apoi adauga-l peste sosul obtinut. Adauga un varf de cutit de nuscoara, sare si piper dupa gust. Lasa la fiarba 5 minute pana cand spanacul este bine gatit si are o consistenta cremoasa. Poti sa-l servesti alaturi de un ou posat gatit ca mai jos.

5
Gata

Pentru a prepara oul posat pune o oala cu apa la fiert. adauga un praf de sare si o lingura de otet.
Sparge oul intr-un castronel sau o ceasca.
Cand apa incepe sa fiarba da focul mai mic (apa nu trebuie sa clocoteasca), si amesteca cu o lingura in sens circular pentru a crea un vartej. Pune oul in vartejul creat si lasa-l sa fiarba 3-5 minute, apoi scoate-l cu ajutorul unei spumiere, avand grija sa scurgi bine apa.

6
Gata

Serveste spanacul cald, cu oul posat deasupra. Poti sa mai adaugi extra parmezan ras pe deasupra. Galbenusul si sosul cremos merg de minune cu paine proaspata, cu coaja crocanta.

Loulou

previous
Gnocchi cu sparanghel si parmezan
next
Pasta de mazare cu menta
previous
Gnocchi cu sparanghel si parmezan
next
Pasta de mazare cu menta

Add Your Comment