Somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie

Somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
350 - 400 g somon file (il poti pastra intreg sau taia in patru bucati)
1 lingura melasa de rodie
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
2-3 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
jumatate de lingurita de seminte de coriandru zdrobite
jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
1 lingurita de sare
semintele de la jumatate de rodie
1 legatura mica de marar

Cel mai delicios somon

  • 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pentru aceasta reteta am folosit pentru prima oara somon salbatic. Pe langa faptul ca este mult mai sanatos decat cel de acvacultura, gustul este extraordinar de bun. Pe langa asta este si mult mai bogat in acizi grasi Omega3, de care avem mare nevoie intr-un stil de viata sanatos. Desi e mai scump si se gaseste mai greu, va recomand sa incercati somonul salbatic.
Aceasta reteta a pornit de la o reteta scandinava de somon marinat (gravlax) in suc de rodie. Pentru ca mie nu imi place somonul marinat sau afumat, am ales sa folosesc melasa de rodie, dar sa gatesc somonul la cuptor.
Rezultatul este exceptional. Acest somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie merita incercat. Gustul acrisor si usor astringent al rodiei se potriveste perfect cu pestele gras.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Tapeteaza fileul de somon cu servetele de hartie pentru a absorbi urmele de apa.

3
Gata

Intr-un bol mic amesteca melasa de rodie, zeama de lamaie, uleiul de masline, coaja de lamaie, ustoroiul zdrobit, semintele de coriandru zdrobite, fulgii de ardei iute, o lingura de seminte de rodie si sarea.

4
Gata

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune fileul, sau fileurile cu pielea in jos.
Unge bine pestele cu jumatate din glazura obtinuta si baga pestele la cuptor pentru 6 minute.
Pestele are nevoie cam de 6 minute pentru fiecare centimetru de grosime, deci daca ai un file gros de 2 centimetri, va avea nevoie de 12 minute de coacere. Daca il coci prea mult se usuca si se intareste. Ideal este sa il poti desface usor in fasii cu furculita.

5
Gata

Cam la jumatatea timpului de coacere scoate somonul din cuptor si unge pe deasupra cu restul de glazura.
Baga-l la cuptor pentru inca 6 minute (mai mult sau mai putin, dupa caz, in functie de cat de gros e fileul).
Scoate din cuptor si presara pe deasupra marar tocat si seminte de rodie.

6
Gata

Somonul la cuptor glazurat cu melasa de rodie se poate servi alaturi de o salata verde, orez, sau legume la abur sau la cuptor.

Loulou

previous
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
next
Piept de pui cu sparanghel si lamaie
previous
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
next
Piept de pui cu sparanghel si lamaie

Add Your Comment