Ingredients
- 350 - 400 g somon file (il poti pastra intreg sau taia in patru bucati)
- 1 lingura melasa de rodie
- 2 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- jumatate de lingurita de seminte de coriandru zdrobite
- jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
- 1 lingurita de sare
- semintele de la jumatate de rodie
- 1 legatura mica de marar
Instructiuni
Pentru aceasta reteta am folosit pentru prima oara somon salbatic. Pe langa faptul ca este mult mai sanatos decat cel de acvacultura, gustul este extraordinar de bun. Pe langa asta este si mult mai bogat in acizi grasi Omega3, de care avem mare nevoie intr-un stil de viata sanatos. Desi e mai scump si se gaseste mai greu, va recomand sa incercati somonul salbatic.
Aceasta reteta a pornit de la o reteta scandinava de somon marinat (gravlax) in suc de rodie. Pentru ca mie nu imi place somonul marinat sau afumat, am ales sa folosesc melasa de rodie, dar sa gatesc somonul la cuptor.
Rezultatul este exceptional. Acest somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie merita incercat. Gustul acrisor si usor astringent al rodiei se potriveste perfect cu pestele gras.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune fileul, sau fileurile cu pielea in jos. |
5 Gata | |
6 Gata |