Ingredients
- 4 fileuri de somon
- 400 g sparanghel
- 200 g rosii cherry
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- o lamaie
- o legatura mica de patrunjel
- sare
- piper
Instructiuni
Somonul cu sparanghel la cuptor iti ofera o buna sursa de proteine si Omga 3 din somon dar si fibre si fitonutrienti din sparanghel si rosiile cherry.
In aceasta reteta se poate inlocui patrunjelul cu cimbru si rozmarin.
Este simplu si rapid de preparat si poate constitui un pranz sau o cina rapida.
Etape
1 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Se spala sub jet de apa fileurile de somon apoi se usuca bine cu ajutorul prosoapelor de hartie. |
3 Gata | Rosiile si sparanghelul se spala. La sparanghel se indeparteaza partea lemnoasa tinand tija de cele doua capete si indoind. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. |
4 Gata | Intr-un mojar se pune usturoiul curatat, patrunjelul tocat grosier, coaja de la o lamaie, o lingura de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper. Se zdrobeste totul pana se obtine o pasta relativ omogena. |
5 Gata | Se unge un vas de copt cu putin uei de masline. Eu am ales sa coc acest preparat in tavi individuale, dar poti sa pui totul in aceeasi tava. |
6 Gata | Se coace timp de 15-20 minute in functie de cat de gros a fost fieul de somon. Ca sa iti dai seama daca este gata, observa daca somonul si-a schimbat culoarea si a devenit opaca. Se serveste cald si se potriveste perfect cu legumele din tava. Daca vrei poti sa pui alaturi orez, cartofi la cuptor sau chiar o salata de couscous. |