Somon cu sparanghel la cuptor

0 0
Somon cu sparanghel la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 fileuri de somon
400 g sparanghel
200 g rosii cherry
2 linguri de ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi
o lamaie
o legatura mica de patrunjel
sare
piper

Este simplu si rapid de preparat.

  • 30 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Somonul cu sparanghel la cuptor iti ofera o buna sursa de proteine si Omga 3 din somon dar si fibre si fitonutrienti din sparanghel si rosiile cherry.
In aceasta reteta se poate inlocui patrunjelul cu cimbru si rozmarin.
Este simplu si rapid de preparat si poate constitui un pranz sau o cina rapida.

Steps

1
Done

Se preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

2
Done

Se spala sub jet de apa fileurile de somon apoi se usuca bine cu ajutorul prosoapelor de hartie.

3
Done

Rosiile si sparanghelul se spala. La sparanghel se indeparteaza partea lemnoasa tinand tija de cele doua capete si indoind. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa.
Se pune apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa se adauga sparanghelul si se lasa sa fiarba timp de 1 minut. Se scurge si se trece repede sub jet de apa rece sau se pune in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi se scurge bine.

4
Done

Intr-un mojar se pune usturoiul curatat, patrunjelul tocat grosier, coaja de la o lamaie, o lingura de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper. Se zdrobeste totul pana se obtine o pasta relativ omogena.
Poti inlocui patrunjelul cu cimbru si rozmarin.

5
Done

Se unge un vas de copt cu putin uei de masline. Eu am ales sa coc acest preparat in tavi individuale, dar poti sa pui totul in aceeasi tava.
Pune fileurile de somon in tava, iar pe deasupra pune amestecul de patrunjel. Alaturi se pun tijele de sparanghel si rosiile cherry. Taie lamaia in felii si pune feliile alaturi de peste si de legume.

6
Done

Se coace timp de 15-20 minute in functie de cat de gros a fost fieul de somon. Ca sa iti dai seama daca este gata, observa daca somonul si-a schimbat culoarea si a devenit opaca. Se serveste cald si se potriveste perfect cu legumele din tava. Daca vrei poti sa pui alaturi orez, cartofi la cuptor sau chiar o salata de couscous.

Loulou

previous
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana
next
Salata cu pepene, rodie si branza de capra
previous
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana
next
Salata cu pepene, rodie si branza de capra

Add Your Comment