Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana

Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru snitelul din vanata
1 vanata mare sau doua vinete mai mici
1 cana cu lapte vegetal
150 - 200 g pesmet (poate fi si pemet fara gluten)
50 g parmezan ras (optional)
1 ou (optional)
2-3 linguri de ulei pentru prajit
sare
piper
Pentru piureul de fasole
1 conserva de fasole boabe
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura de paprika afumata
1 lingura ulei
sucul de la jumatate de lamaie
2 linguri de iaurt vegetal
1 lingura de mustar
1 lingura de cimbru uscat
sare
piper
Pentru rosiile coapte
200 g rosii cherry
1 lingura ulei de masline
cateva frunze de busuioc proaspat sau 1 lingurita de busuioc uscat
sare
piper

O combinatie senzationala perfecta in post sau in zilele in care nu vrei sa mananci carne

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

  • Pentru snitelul din vanata

  • Pentru piureul de fasole

  • Pentru rosiile coapte

Instructiuni

Vanata gatita in acest fel este uimitor de gustoasa. Fiind un snitel, bineinteles ca trebuie servit alaturi de un piure. Am ales un piure din fasole, cu putina lamaie si mustar. Gustul acrisor al acestui piure se potriveste perfect cu snitelul prajit. Alaturi am pus niste rosii cherry coapte cu putin ulei de masline si busuioc, dar poti opta si pentru o salata verde.

Poti opta pentru varianta de post, sau poti adauga ou si parmezan la prepararea snitelului.

Combinatia finala este extrem de satioasa si gustoasa. Mancarea vegetariana poate fi spectaculoasa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.

Etape

1
Gata

Pregateste ingredientele si preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Spala si usuca rosiile cherry si pune-le intr-un vas termorezistent.
Presara sare si piper si stropeste-le cu ulei de masline.
Da rosiile la cuptor pentru 20 minute.

3
Gata

Taie ceapa si usturoiul marunt.
Pune o gratita pe foc mediu si adauga o lingura de ulei. Cand uleiul este incins adauga ceapa si usturoiul. Soteaza pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.
Adauga o lingura de paprika afumata si mai soteaza cateva secunde.

4
Gata

Peste ceapa adauga fasolea clatita si bine scursa si o lingura de cimbru si gateste timp de cateva minute.

5
Gata

Ia fasolea de pe foc, adauga iaurtul, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Foloseste un robot de bucatarie sau un blender vertical pentru a obtine un piure fin.

6
Gata

Taie vinetele pe lungime in felii groase de 1 - 1,5 cm. Taie coaja de jur imprejur.
Presara sare pe fiecare felie, pe o parte si pe cealalta. Lasa-le sa stea 10-15 minute.
Dupa acest timp sterge apa lasata de vinete cu ajutorul unor servetele de hartie.

7
Gata

Intr-un farfurie amesteca laptele vegetal cu un ou. Adauga sare si piper dupa gust. Daca vrei ca snitelele sa fie de post poti sa nu mai adaugi ou.
Intr-o alta farfurie amesteca pesmetul cu parmezanul ras. Daca vrei poti sa adaugi si niste ierburi uscate. Pentru un produs de post foloseste doar pesmet.

8
Gata

Trece fiecare felie de vanata prin amestecul de lapte vegetal si apoi prin pesmet.

9
Gata

Pune o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adauga 2 linguri de ulei. Cand tigaia este inchinsa pune snitelele la prajit. Prajeste pe fiecare parte pana cand devin aurii. Scoate snitelele pe servete de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

10
Gata

Serveste snitelele alaturi de piureul de fasole si rosiile coapte. In loc de rosiile coapte poti sa pui si o salata verde, cu dresing de lamaie, miere si mustar.

Loulou

previous
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post
next
Supa crema de broccoli
previous
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post
next
Supa crema de broccoli

Add Your Comment