Ingredients
Pentru snitelul din vanata
- 1 vanata mare sau doua vinete mai mici
- 1 cana cu lapte vegetal
- 150 - 200 g pesmet (poate fi si pemet fara gluten)
- 50 g parmezan ras (optional)
- 1 ou (optional)
- 2-3 linguri de ulei pentru prajit
- sare
- piper
Pentru piureul de fasole
- 1 conserva de fasole boabe
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de paprika afumata
- 1 lingura ulei
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 linguri de iaurt vegetal
- 1 lingura de mustar
- 1 lingura de cimbru uscat
- sare
- piper
Pentru rosiile coapte
- 200 g rosii cherry
- 1 lingura ulei de masline
- cateva frunze de busuioc proaspat sau 1 lingurita de busuioc uscat
- sare
- piper
Instructiuni
Vanata gatita in acest fel este uimitor de gustoasa. Fiind un snitel, bineinteles ca trebuie servit alaturi de un piure. Am ales un piure din fasole, cu putina lamaie si mustar. Gustul acrisor al acestui piure se potriveste perfect cu snitelul prajit. Alaturi am pus niste rosii cherry coapte cu putin ulei de masline si busuioc, dar poti opta si pentru o salata verde.
Poti opta pentru varianta de post, sau poti adauga ou si parmezan la prepararea snitelului.
Combinatia finala este extrem de satioasa si gustoasa. Mancarea vegetariana poate fi spectaculoasa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | Intr-un farfurie amesteca laptele vegetal cu un ou. Adauga sare si piper dupa gust. Daca vrei ca snitelele sa fie de post poti sa nu mai adaugi ou. |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata |