Ingredients
- 15- 20 inflorescente de soc
- 750 g zahar
- 2 lamai
- 1 litru de apa
Instructiuni
Etape
1 Gata | Intr-o oala puneti zaharul impreuna cu un litru de apa. Fierbeti pana cand se dizolva zaharul, apoi luati oala de pe foc. |
2 Gata | Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati. |
3 Gata | Dupa ce siropul s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, puneti florile in sirop. Adaugati si coaja de la o lamaie (aveti grija sa nu puneti si partea alba, deoarece este amara). Adaugati sucul de la cele doua lamai. Amestecati bine. Acoperiti bine oala si lasati sa infuzeze la rece timp de 3-4 zile. |
4 Gata |