Sirop de soc

Sirop de soc

Ingrediente

Portii
15- 20 inflorescente de soc
750 g zahar
2 lamai
1 litru de apa

Un sirop ideal pentru a indulci limonadele, pentru a prepara prajituri sau pentru a pregati deliciosul cocktail Hugo

  • 4 zile
  • Portii 1
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Intr-o oala puneti zaharul impreuna cu un litru de apa. Fierbeti pana cand se dizolva zaharul, apoi luati oala de pe foc.

2
Gata

Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati.
Idepartati florile de pe codite.

3
Gata

Dupa ce siropul s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, puneti florile in sirop. Adaugati si coaja de la o lamaie (aveti grija sa nu puneti si partea alba, deoarece este amara). Adaugati sucul de la cele doua lamai. Amestecati bine. Acoperiti bine oala si lasati sa infuzeze la rece timp de 3-4 zile.

4
Gata

Dupa 3-4 zile, sau chiar o saptamana, siropul se strecoara si se pastreaza in recipiente de sticla sterilizate, la frigider.

inapoi
Lichior de soc
inainte
Crumble cu rosii cherry si busuioc
previous
Lichior de soc
next
Crumble cu rosii cherry si busuioc

Add Your Comment