Sirop de cirese

Sirop de cirese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
cirese amare, cirese dulci, visine, sau amestec
zahar dupa gust
pentru ciresele amare poti folosi putina zeama de lamaie. la visine nu e necesar
Mai ai nevoie de tifon si de sticle sterilizate

O alternativa naturala si sanatoasa la bauturile dulci din comert.

  • 1 ora
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Iti plac cirese si vrei sa le pastrezi aroma peste an? Acest sirop de cirese este perfect pentru asta.
Acest sirop de cirese te racoreste pe timp de vara si iti da un plus de vitamine peste iarna.
Prin metoda de mai jos poti prepara sirop din cirese dulci, cirese amare sau visine.
Mie imi plac mult ciresele amare, asa ca am folosit un Kilogram din cirese amare si jumatate de kilogram de cirese dulci, dar tot negre. Folosind ciresele dulci am redus din cantitatea de zahar folosita.
Pentru ca siropul se incalzeste doar pana la 70 de grade, vitaminele nu se distrug.

Nu am dat cantitati, vei adauga zahar in functie de cate fructe ai si de cat de dulce vrei tu sa fie siropul.

Etape

1
Gata

Curata ciresele de codite si de frunze, spala-le si pune-le la scurs.

2
Gata

Zdrobeste ciresele. Eu le-am zdrobit cu mainile si ca sa nu ma patez am folosit o pereche de manusi.

3
Gata

Dupa ce ai zdrobit toate ciresele, pune zahar peste ele, amesteca bine si acopera vasul. Lasa-le la rece 24 de ore. Eu am avut 1 kg si jumatate de cirese si am folosit aproximativ 300 g de zahar. In etapa urmatoare poti sa ajustezi cantitatea de zahar in functie de cat de dulce vrei siropul.

4
Gata

A doua zi vom strecura siropul. Pentru asta ai nevoie de un tifon si de o sita. Pune cate putin din cantitate de cirese intr-un tifon, pune o sita deasupra unui vas si cu ajutorul mainilor stoarce sucul cireselor.
Repeta operatiunea pana cand termini ciresele.
Eu nu am aruncat ciresele ramase dupa stoarcere. Vezi mai jos ce am facut cu ele.

5
Gata

Gusta sucul obtinut. Mai adauga zahar daca il vrei mai dulce. Pune sucul obtinut intr-o oala si pune oala pe foc moderat. Indeparteaza spuma care se formeaza.
In aceasta etapa ai nevoie de un termometru de bucatarie.
Am gasit informatia conform careia daca incalzesti doar pana la 70 de grade Celsius vitaminele nu se distrug. Asadar, masoara temperatura si in momentul in care siropul ajunge la 70 de grade i-al de pe foc.

6
Gata

Este bine sa ai pregatite sticle cu capac gata sterilizate.
Pune sticlele pe un suport metalic, pentru a absorbi din caldura si pentru a evita socut termic, Toarna siropul fierbinte in sticle. Acopera sticlele cu o patura si lasa-le sa se raceasca lent pana a doua zi.

7
Gata

Din ciresele care au ramaas am facut un gem. A fost ceva munca sa aleg samburii, dar rezultatul a meritat. Erau prea bune ciresele ca sa le arunc, iar eu sunt indragostita de ciresele amare, asa ca a meritat efortul. Nu am mai daugat zahar, a fost suficient cel deja adaugat initial.

8
Gata

Acest sirop de cirese se poate pastra la loc racoros timp de cateva luni. Dupa ce deschizi o sticla trebuie sa o pastrezi la frigider.

Loulou

previous
Tarte Tatin cu rosii cherry
next
Gem de caise cu cimbru, fara zahar
previous
Tarte Tatin cu rosii cherry
next
Gem de caise cu cimbru, fara zahar

Add Your Comment