Ingredients
- cirese amare, cirese dulci, visine, sau amestec
- zahar dupa gust
- pentru ciresele amare poti folosi putina zeama de lamaie. la visine nu e necesar
- Mai ai nevoie de tifon si de sticle sterilizate
Instructiuni
Iti plac cirese si vrei sa le pastrezi aroma peste an? Acest sirop de cirese este perfect pentru asta.
Acest sirop de cirese te racoreste pe timp de vara si iti da un plus de vitamine peste iarna.
Prin metoda de mai jos poti prepara sirop din cirese dulci, cirese amare sau visine.
Mie imi plac mult ciresele amare, asa ca am folosit un Kilogram din cirese amare si jumatate de kilogram de cirese dulci, dar tot negre. Folosind ciresele dulci am redus din cantitatea de zahar folosita.
Pentru ca siropul se incalzeste doar pana la 70 de grade, vitaminele nu se distrug.
Nu am dat cantitati, vei adauga zahar in functie de cate fructe ai si de cat de dulce vrei tu sa fie siropul.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | A doua zi vom strecura siropul. Pentru asta ai nevoie de un tifon si de o sita. Pune cate putin din cantitate de cirese intr-un tifon, pune o sita deasupra unui vas si cu ajutorul mainilor stoarce sucul cireselor. |
5 Gata | Gusta sucul obtinut. Mai adauga zahar daca il vrei mai dulce. Pune sucul obtinut intr-o oala si pune oala pe foc moderat. Indeparteaza spuma care se formeaza. |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |