Ingredients
- 1 lingura de ulei
- o ceapa rosie
- 2-3 catei de usturoi
- 2 ardei capia
- 1 ardei iute sau o lingurita de paprika (optional)
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita de turmeric
- 400 g rosii din conserva sau 5-6 rosii medii proaspete bine coapte
- cateva crengute de cimbru si o mana de patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni
Acest fel de mancare isi are originea in Africa de Nord. Este intalnita în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar se pot gasi variante ale acestui preparat și in Turcia sau sudul Spaniei.
Este in preparat foarte versatil. Se poate personaliza in functie de gustul fiecaruia. Daca vreti sa adaugati o nota orientala acestui fel de mancare adaugati chimen si turmeric. Daca nu, puteti renunta la aceste ingrediente.
De asemenea, in functie de gust puteti folosi cimbru, busuioc, patrunjel sau coriandru.
Etape
1 Gata | Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se pune mai intai chimenul la prajit. Dupa cateva minute adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine translucida adaugati ardeiul taiat fasii si ardeiul iute, daca vreti sa il folositi. dupa 3-4 minute adaugati rosiile taiate cubulete si paprika sau turmericul. Acum puteti sa adaugati si cateva crengute de cimbru, sau cimbru uscat. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. |
2 Gata | Dupa ce legumele sunt fierte asezonati cu sare si piper, dupa gust. Cu ajutorul uei linguri faci cate un cuib pentru fiecare ou. Spargi oul peste sosul de rosii, in fiecare cuib. Pui din nou capacul si lasi la foc mic inca 5 minute, pana cand albusul este bine facut, dar galbenusul este inca moale. Dupa ce ouale sunt gata presarati patrunjel sau busuioc tocat. |
3 Gata |