Ingredients
- 1 ceapa mare sau 1 tija de praz si 2 fire de ceapa verde
- 1 catel de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute rosu
- 4 oua
- 1 conserva de naut de 400 g
- 250 g spanac baby
- 30 g feta sau branza de capra (optional)
- o mana de patrunjel verde
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Shakshouka este un fel de mancare foarte cunoscut in nordul Africii si in Orientul mijlociu. Are la baza, rosii, ardei, ceapa, usturoi si oua si este contimentat in principal cu chimion si paprika.
Exista multe variante de shakshouka derivate din reteta originala. Asa este si aceasta reteta, de shakshouka verde.
Eu am folosit baby spanac, dar primavara, de exemplu, poti sa folosesti orice amestecuri de verdeturi gasesti in piata: leurda, stevie, urzici, mangold, untisor.
Pentru un plus de proteine am adaugat naut si branza feta. Combinatia nu este doar hranitoare, dar este si delicioasa.
Poti servi aceasta shakshouka verde la micul dejun sau la un brunch de weekend.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Da focul mai mic. Cu ajutorul unei linguri faci cate un cuib pentru fiecare ou. Spargi oul peste amestecul de naut si spanac, in fiecare cuib. Presari branza feta sfaramitata si feliile de ardei iute ramase. |
5 Gata |