Shakshouka verde, cu spanac si naut

Shakshouka verde, cu spanac si naut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 ceapa mare sau 1 tija de praz si 2 fire de ceapa verde
1 catel de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
2 linguri ulei de masline
1 ardei iute rosu
4 oua
1 conserva de naut de 400 g
250 g spanac baby
30 g feta sau branza de capra (optional)
o mana de patrunjel verde
sare
piper proaspat macinat

Nutritional information

376
Calorii/portie

Un brunch delicios sau un mic dejun copios care se gateste rapid si usor

  • 25 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Shakshouka este un fel de mancare foarte cunoscut in nordul Africii si in Orientul mijlociu. Are la baza, rosii, ardei, ceapa, usturoi si oua si este contimentat in principal cu chimion si paprika.

Exista multe variante de shakshouka derivate din reteta originala. Asa este si aceasta reteta, de shakshouka verde.
Eu am folosit baby spanac, dar primavara, de exemplu, poti sa folosesti orice amestecuri de verdeturi gasesti in piata: leurda, stevie, urzici, mangold, untisor.

Pentru un plus de proteine am adaugat naut si branza feta. Combinatia nu este doar hranitoare, dar este si delicioasa.
Poti servi aceasta shakshouka verde la micul dejun sau la un brunch de weekend.

Etape

1
Gata

Spala si scurge spanacul. Toaca marunt ceapa si usturoiul.

2
Gata

Intr-o tigaie mare cu capac pune 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul e incins adauga ceapa si usturoiul. Adauga un praf de sare si piper. Soteaza cateva minute, apoi adauga jumatate din ardeiul iute, taiat feliute fine.
Soteaza pana cand legumele se inmoaie.

3
Gata

Adauga nautul scurs si clatit, o jumatate de cana de apa si spanacul. Pune capacul si lasa sa se gateasca 1-2 minute, pana cand spanacul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca.

4
Gata

Da focul mai mic. Cu ajutorul unei linguri faci cate un cuib pentru fiecare ou. Spargi oul peste amestecul de naut si spanac, in fiecare cuib. Presari branza feta sfaramitata si feliile de ardei iute ramase.
Pui din nou capacul si lasi la foc mic inca 5 minute, pana cand albusul este bine facut, dar galbenusul este inca moale.

5
Gata

Presari patrunjel proaspat tocat si servesti cu paine prajita sau paine proaspata cu coaja crocanta.
Aceasta shakshouka verde este pur si simplu delicioasa.

Loulou

previous
Tarta cu cartofi noi, ricotta si leurda
next
Friptura de conopida – reteta de post (vegana)
previous
Tarta cu cartofi noi, ricotta si leurda
next
Friptura de conopida – reteta de post (vegana)

Add Your Comment