Ingredients
- 250 g frunze de vita de vie
- 50 de flori de dovlecel
- 300 g orez
- 1 cana si jumatate de rosii taiate cubulete
- 2/3 cana menta tocata marunt
- 1 legatura de patrunjel
- 1 cana de ulei de masline
- 2 cepe
- 2 dovlecei de marime medie
- 1 cartof de marime medie
- sare
- piper
- chimen
Instructiuni
Daca nu aveti flori de dovlecel puteti folosi doar frunze de vita de vie.
Etape
1 Gata | Opariti frunzele de vita de vie in apa fierbite apoi scurgeti-le si puneti-le in apa rece pentru a nu se lipi una de cealalta. |
2 Gata | Pregatirea florilor de dovlecel: Rupeti cu foarte mare grija codita florii de dovlecel si o data cu ea se va desprinde si pistilul. Curatati frunzulitele verzi de la baza florii, spalati florile cu grija si stergeti-le cu un servet curat sau le tamponati cu servetele de bucatarie din hartie. |
3 Gata | Pregati umplutura dupa cum urmeaza. Spalati orezul si scurgeti-l bine de apa. Tocati ceapa marunt, rosiile cubulete mici si razuiti dovleceii si cartoful, Adaugati legumele peste orez si asezonati cu sare, piper si chimen dupa gust. Adaugati menta si patrunjelul tocate marunt si o cana de ulei de masline. Amestecati bine. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Dupa ce terminati de asezat sarmalutele si florile de dovlecel umplute, mai stropiti cu 2 linguri de ulei de masline, puneti o jumatate de cana de rosii tocate marunt deasupra. Acoperiti totul cu o farfurie asezata cu fundul in sus, pentru ca florile si sarmalutele sa isi pastreze forma. Adaugati suficienta apa cat sa se acopere totul. Puneti capac peste oala si fierbeti la foc mic spre mediu pana cand orezul este fiert. |
7 Gata |