Sardine la gratar cu tapenade

Sardine la gratar cu tapenade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru sardine
12 sardine mai mari sau sardine micute, cam 500 g)
1 lingura ulei de masaline
1 lingura zeama de lamaie
jumatate de legatura de patrunjel
2 catei de usturoi
sare
piper
Pentru tapenade
1 cana de masline fara samburi (orice fel de masline doresti)
1 ceapa
2-3 fire ceapa verde (optional)
3 catei de usturoi
1 lingura de capere
2 linguri de zeama de lamaie
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura de ulei de masline
1 legatura patrunjel
1 lingurita frunze de cimbru

Un deliciu cu iz mediteranean

  • 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru sardine

  • Pentru tapenade

Instructiuni

Imi place foarte mult combinatia dintre sardine si masline. De aceea imi place si cum se potrivesc sardinele la gratar cu tapenade. Tapenade este o pasta pe baza de masline si capere care isi are originile in regiunea Provence din Franta.
Sardinele proapete au un gust mult mai bogat decat cele in conserva
Sardinele la gratar cu tapenade reprezinta o combinatie super sanatoasa si foarte satioasa, care se prepara foarte repede si usor.

Etape

1
Gata

Intr-un mojar pune cateii de usturoi curatati, patrunjelul tocat, o lingura de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, sare si piper. Zdrobeste totul cu ajutorul unui pistil, pana obtii un amestec omogen. Poti folosi si un blender.

2
Gata

Pune pestele curatat intr-un bol si toarna deasupra amestecul de patrunjel si usturoi. Maseaza bine pestele pe toate partile cu acest sos de usturoi si patrunjel.

3
Gata

Pentru tapenade poti folosi un blender pentru a amesteca toate ingredinetele si a obtine o pasta. Eu insa am tocat la cutit marunt toate ingredientele pentru a simti mai bine gustul fiecarui ingredient in parte. Dupa ce amesteci toate ingredientele gusta si si mai adauga, sare, piper sau zeama de lamaie daca mai este nevoie.

4
Gata

Pune un gratar la incins pe foc mediu spre mare. Cand gratarul s-a incins pune sardinele. Gateste 2 minute pe fiecare parte. La final pune si o lamaie taiata in doua pe gratar. O vei servi alaturi de peste.

5
Gata

Serveste pestele alaturi de tapenade si de lamaie coapta pe gratar. Poti pune alaturi si o salata verde.

Loulou

previous
Salata cu sfecla rosie coapta si dovleac copt cu dressing de usturoi copt
next
Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa
previous
Salata cu sfecla rosie coapta si dovleac copt cu dressing de usturoi copt
next
Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa

Add Your Comment