Ingredients
Pentru sardine
- 12 sardine mai mari sau sardine micute, cam 500 g)
- 1 lingura ulei de masaline
- 1 lingura zeama de lamaie
- jumatate de legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Pentru tapenade
- 1 cana de masline fara samburi (orice fel de masline doresti)
- 1 ceapa
- 2-3 fire ceapa verde (optional)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de capere
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita frunze de cimbru
Instructiuni
Imi place foarte mult combinatia dintre sardine si masline. De aceea imi place si cum se potrivesc sardinele la gratar cu tapenade. Tapenade este o pasta pe baza de masline si capere care isi are originile in regiunea Provence din Franta.
Sardinele proapete au un gust mult mai bogat decat cele in conserva
Sardinele la gratar cu tapenade reprezinta o combinatie super sanatoasa si foarte satioasa, care se prepara foarte repede si usor.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Pentru tapenade poti folosi un blender pentru a amesteca toate ingredinetele si a obtine o pasta. Eu insa am tocat la cutit marunt toate ingredientele pentru a simti mai bine gustul fiecarui ingredient in parte. Dupa ce amesteci toate ingredientele gusta si si mai adauga, sare, piper sau zeama de lamaie daca mai este nevoie. |
4 Gata | |
5 Gata |