Ingredients
Pentru pieptul de pui
- 600 g piept de pui filetat
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata de ghimbir (cam 2 cm)
- un ardei iute sau o lingurita de paprika
- 2 linguri de ulei de masline
- o bucatica de lemongrass (optional) (daca nu ai, pentru ca se gaseste greu si e scump, poti folosi lime in loc de lamaie, pentru ca are o aroma mai puternica)
- coaja si zeama de la jumatate de lamaie sau lime
- sare
Pentru salata
- 1-2 morcovi
- 1 castravete lung sau doicastraveti cornison
- 1 mango verde
- 1 ceapa rosie mica
- 2-3 fire de ceapa verde
- o mana de rosii cherry
- 1 legatura mica de menta
- optional mai poti adauga frunze de patrunjel sau coriandru
- o mana de arahide prajite tocate grosier
Pentru dressing
- 2 linguri de sos de peste (acest sos va da gustul sarat salatei. Daca nu ai, sau nu iti place gustul, poti sa folosesti sare)
- 2 linguri otet de mere sau de orez
- 1 lime
- 1 lingura zahar de cocos
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
Instructiuni
Aceasta salata de inspiratie tailandeza este o combinatie perfecta de gusturi si texturi. In bucataria tailandeza secretul consta in echilibrul perfect intre sarat, dulce, acru si picant.
Poti servi aceasta salata thai ca aperitiv, insa este satioasa si poate fi servita si ca fel principal intr-un pranz mai usor sau la cina.
Etape
1 Gata | Primul pas este sa pui puiul la marinat. |
2 Gata | Cat timp se marineaza carnea poti pregati legumele. |
3 Gata | Prepara dressingul amestecand sosul de peste, otetul, 2 linguri suc de lime, zaharul, coaja rasa de la lime, usturoiul zdrobit si ardeiul iute curatat de samburi si tocat marunt, Gusta si vezi daca e perfect echilibrat. Daca nu, ajusteaza adaugand din ingredientul care crezi ca lipseste. |
4 Gata | Scoate carnea din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o gati. |
5 Gata | Dupa ce carnea s-a racit taie-o in fasii si adaug-o peste legume. Adauga o parte din dressing si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa-si intrepatrunda aromele, Gusta si mai adauga din dressing daca este nevoie. Nu uita ca trebuie sa ai echilibrul perfect intre sarat, dulce, acru si picant. |