Salata thai cu piept de pui si mango verde

Salata thai cu piept de pui si mango verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru pieptul de pui
600 g piept de pui filetat
2 catei de usturoi
1 bucata de ghimbir (cam 2 cm)
un ardei iute sau o lingurita de paprika
2 linguri de ulei de masline
o bucatica de lemongrass (optional) (daca nu ai, pentru ca se gaseste greu si e scump, poti folosi lime in loc de lamaie, pentru ca are o aroma mai puternica)
coaja si zeama de la jumatate de lamaie sau lime
sare
Pentru salata
1-2 morcovi
1 castravete lung sau doicastraveti cornison
1 mango verde
1 ceapa rosie mica
2-3 fire de ceapa verde
o mana de rosii cherry
1 legatura mica de menta
optional mai poti adauga frunze de patrunjel sau coriandru
o mana de arahide prajite tocate grosier Pentru dressing
Pentru dressing
2 linguri de sos de peste (acest sos va da gustul sarat salatei. Daca nu ai, sau nu iti place gustul, poti sa folosesti sare)
2 linguri otet de mere sau de orez
1 lime
1 lingura zahar de cocos
2 catei de usturoi
1 ardei iute

O salata delicioasa cu gust perfect echilibrat

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru pieptul de pui

  • Pentru salata

  • Pentru dressing

Instructiuni

Aceasta salata de inspiratie tailandeza este o combinatie perfecta de gusturi si texturi. In bucataria tailandeza secretul consta in echilibrul perfect intre sarat, dulce, acru si picant.
Poti servi aceasta salata thai ca aperitiv, insa este satioasa si poate fi servita si ca fel principal intr-un pranz mai usor sau la cina.

Etape

1
Gata

Primul pas este sa pui puiul la marinat.
Pune carnea intr-un bol impreuna cu usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, lemongass si ardeiul iute tocate marunt, coaja rasa de la jumatate de lamaie, o lingura ulei de masline, sare si zeama de la jumatate de lamaie.
Maseaza bine bucatile de carne cu condimentele pana cand sunt uniform acoperite, apoi acopera vasul si baga-l la frigider timp de 30 minute sau daca ai timp poti sa-l lasi o ora. Poti lasa carnea si de seara pana dimineata.

2
Gata

Cat timp se marineaza carnea poti pregati legumele.
Curata morcovul si mango de coaja. Castravetele in poti lasa cu coaja, daca vrei.
Taie morcovul, castravetele si mango in fasii cat mai subtiri. Taie ceapa rosie solzisori si ceapa verde rondele.
Taie rosiile cherry in jumate si toaca marunt menta, pune totul intr-un bol.

3
Gata

Prepara dressingul amestecand sosul de peste, otetul, 2 linguri suc de lime, zaharul, coaja rasa de la lime, usturoiul zdrobit si ardeiul iute curatat de samburi si tocat marunt, Gusta si vezi daca e perfect echilibrat. Daca nu, ajusteaza adaugand din ingredientul care crezi ca lipseste.

4
Gata

Scoate carnea din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o gati.
Pune o tigaie antiaderenta pe foc mediu, adauga o lingura de ulei de masline, daca e nevoie. Cand tigaia s-a incins pune bucatile de piept de pui. Prajeste 5-6 minute pe fiecare parte. Poti lasa mai mult, daca ai bucati de carne mai groase si daca crezi ca nu s-a patruns bine carnea.
Dupa ce s-a prajit, pune carnea intr-un vas, acopera si lasa carnea sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia.

5
Gata

Dupa ce carnea s-a racit taie-o in fasii si adaug-o peste legume. Adauga o parte din dressing si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa-si intrepatrunda aromele, Gusta si mai adauga din dressing daca este nevoie. Nu uita ca trebuie sa ai echilibrul perfect intre sarat, dulce, acru si picant.
Aceasta salata thai se serveste cu arahide prajite si tocate presarate deasupra.

Loulou

previous
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten
next
Chec cu dovleac copt si lavanda
previous
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten
next
Chec cu dovleac copt si lavanda

Add Your Comment