Salata marocana de morcovi

Salata marocana de morcovi

Ingrediente

Portii
400 g morcovi
sucul si zeama de la o lamaie
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de boia iute
1 lingurita de chimen macinat
2 catei de usturoi
o mana de patrunjel verde sau coriandru
o jumatate de cana de migdale crude sau fulgi de migdale, sau caju crud
sare
piper

O salata plina de savoare, care poate fi servita alaturi de o multitudine de preparate.

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti folosi orice fel de morcovi: baby morcovi, morcovi mari, morcovi mici, morcovi colorati, etc.
Preparati salata cu cateva ore inainte de servire pentru ca aromele sa se imbine perfect.

1
Gata

Curatati si spalati morcovii.
Intr-o oala puneti apa cu un praf de sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti morcovii intregi la fiert. Daca nu incap in oala, eventual ii taiati in jumatate. Lasati morcovii sa fiarba pana cand sunt bine patrunsi dar nu sunt moi. Este important ca morcovii sa isi pastreze forma.
Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si puneti morcovii intr-un vas cu apa rece, eventual intr-un vas cu apa cu gheata. In acest fel se opreste procesul de gatire si se partreaza forma si culoarea morcovilor

2
Gata

Dupa ce morcovii s-au racit, scurgeti bine apa. Daca aveti morcovi mari, grosi, puteti sa ii taiati rondele cu grosimea de un centimetru. Daca aveti baby morcovi puteti sa ii lasati intregi sau sa ii taiati pe lungime, sau in orice forma doriti.

3
Gata

Peste morcovii taiati se adauga, sare, usturoiul zdrobit, chimenul macinat, boiaua (sau un ardei iute tocat marunt), uleiul de masline, coaja rasa de la o lamaie, patrunjelul (sau coriandru) tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust. Puteti pune mai putina zeama de lamaie la inceput si apoi, daca mai simtiti nevoia, mai adaugati.
Amestecati totul bine si lasati salata la frigider 2-3 ore (sau macar 30 de minute daca nu aveti timp), pentru ca morcovii sa se macereze bine si sa se intrepatunda aromele.

4
Gata

Daca aveti migdale intregi tocati-le in bucati mari. Puneti migdalele, fulgii de migdale sau caju-ul crud intr-o tigaie antiaderenta si rumeniti-le usor.
Inainte de servire presarati migdalele usor prajite peste salata.

inapoi
Paine cu bicarbonat
inainte
Tocanita de pui cu masline
previous
Paine cu bicarbonat
next
Tocanita de pui cu masline

Add Your Comment