Salata de vinete cu ardei copti si feta

Salata de vinete cu ardei copti si feta

Ingrediente

Portii
2 vinete medii
3 ardei capia
2 linguri ulei de masline
100 g branza feta
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
o mana de frunze de busuioc proaspat
sare
piper

O salata de vinete foarte gustoasa, ce e duce cu gandul la Grecia

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

In loc de branza feta puteti sa incercati cu telemea (ideal ar fi sa fie telemea de capra).

1
Gata

Coaceti vinetele si ardeii pe o plita incinsa, pe un gratar, sau in cuptor, dupa cum va este mai usor.
Pentru a curata ardeii procedati astfel: dupa ce s-au copt, puneti ardeii intr-o cratita, presarati sare si puneti un capac pentru a se inmuia de la aburul format. Lasati ardeii sa se abureasca 10-15 minute, dupa care coaja se curata foarte usor.
Pentru vinete, curatati coaja imediat ce s-au copt, taiati codita si puteti vinetele la scurs intr-o strecuratoare sau pe un tocator asezat inclinat.

2
Gata

Intr-un bol amestecati ardeii taiati fasii cu usturoiul zdrobit, uleiul si busuiocul tocat marunt. Lasati-i sa stea 10-15 minute ca sa se imbine aromale.

3
Gata

Dupa ce vinetele s-au scurs bine, tocati-le cu cutitul. E bine sa nu fie tocate la blender, pentru ca sa se simta bucatelele de vinete in salata.
Amestecati vinetele tocate cu ardeii copti si adaugati branza taiata cubulete sau sfaramata. Asezonati cu sare (atentie la cat de sarata este branza) si piper dupa gust. Daca este nevoie, mai adaugati si ulei de masline.

inapoi
Tarta cu rosii cherry
inainte
Hummus cu ardei copti
previous
Tarta cu rosii cherry
next
Hummus cu ardei copti

Add Your Comment