Salata de nuca de cocos

Salata de nuca de cocos

Ingrediente

Portii
220-230 g nuca de cocos proaspat rasa
o ceapa medie
o rosie medie
un ardei iute
2 catei de usturoi
1 lingurita de fulgi de cardei iute (optional)
sucul de la 1 lime
sare

O salata din Sri Lanka care merge perfect si landa preparate romanesti

  • 15 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta este o reteta din Sri Lanka. In tara de origine se numeste coconut sambol.
Desi veti fi tentati sa o preparati cu fulgi de cocos rehidratati, pentru o savoare intensa aceasta salata trebuie preparata cu nuca de cocos proaspat rasa.
Daca aveti o nuca de cocos mai mare, cu coaja mai deschisa la culoare (din cele din care se poate consuma si apa de cocos) veti avea nevoie doar de jumatate de nuca de cocos. Daca aveti nuci de cocos din acelea micute, cu coaja mai inchisa la culoare, s-ar putea sa aveti nevoie de o nuca de cocos intreaga.
Salata se poate prepara si fara rosie si usturoi, doar cu nuca de cocos, ceapa si ardei iute.

1
Gata

Daca aveti un mojar mare puteti prepara aceasta salata amestecand toate ingredientele in mojar.
Daca nu, puteti apela la metoda clasica, prin care amestecati toate ingredientele intr-un bol.

2
Gata

Dati nuca de cocos prin razatoare. Chiar daca pare o etapa mai minutioasa, merita tot efortul.

3
Gata

Tocati marunt ceapa, usturoiul, rosia curatata de seminte si ardeiul iute curatat de seminte.
Adaugati legumele tocate peste nuca de cocos rasa.
Daca preferati salata mai picanta, adaugati si fulgi de chilli macinati, sau paprika iute. Adaugati sare si zeama de lime dupa gust.

4
Gata

Salata merge foarte bine dimineata, la micul dejun, alaturi de o omleta. Poate fi mancata si simpla, cu lipii, dar puteti sa o puneti si alaturi de o friptura sau orez.

inapoi
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane
inainte
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
previous
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi

Add Your Comment