Ingredients
- 220-230 g nuca de cocos proaspat rasa
- o ceapa medie
- o rosie medie
- un ardei iute
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de fulgi de cardei iute (optional)
- sucul de la 1 lime
- sare
Instructiuni
Aceasta este o reteta din Sri Lanka. In tara de origine se numeste coconut sambol.
Desi veti fi tentati sa o preparati cu fulgi de cocos rehidratati, pentru o savoare intensa aceasta salata trebuie preparata cu nuca de cocos proaspat rasa.
Daca aveti o nuca de cocos mai mare, cu coaja mai deschisa la culoare (din cele din care se poate consuma si apa de cocos) veti avea nevoie doar de jumatate de nuca de cocos. Daca aveti nuci de cocos din acelea micute, cu coaja mai inchisa la culoare, s-ar putea sa aveti nevoie de o nuca de cocos intreaga.
Salata se poate prepara si fara rosie si usturoi, doar cu nuca de cocos, ceapa si ardei iute.
Am incercat si varianta primavaratica a acestei salate, inlocuind rosia cu ridichi si ceapa uscata cu ceapa verde. Rezultatul este la fel de senzational.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata |