Salata de iarna cu varza sau kalette

Salata de iarna cu varza sau kalette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300 g varza sau kalette
2-3 morcovi
1-2 mere rosii
30 g nuci pecan sau nuci obisnuite usor prajite
30 g parmezan
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet din cidru de mere
1 lingura zeama de lamaie
2 linurite de miere
1 lingurita de mustar
sare
piper proaspat macinat

O salata de iarna speciala, perfecta pentru orice moment al zilei

  • 15 minutes
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Kalette este o leguma noua la noi. Este o combinatie intre varza de Bruxelles si kale. Combina aromele dulci ale verzei de Bruxelles cu textura frunzelor de kale. Reprezinta o combinatie unica de caracteristici imbinand o tulpina crocanta cu note de nuca cu frunzulitele fragede cu gust de varza kale. Kelettele sunt ideale in salate precum aceasta.

Daca nu ai kalette, poti folosi kale sau varza alba sau rosie.

Merele, morcovul, nucile si parmezanul se combina perfect cu varza sau kelettele, iar dressingul cu miere si mustar comnpleteaza totul intr-un gust bogat, desavarsit.

Etape

1
Gata

Spala si curata legumele si fructele.
Toaca varza foarte fin sau taie kalettele in bucati mici.

2
Gata

Da morcovul prin razatoarea mare sau toca-l in fasiute subtiri.
Taie marul in feliute subtiri, bastonase sau cubulete.

3
Gata

Intr-un bol adauga toate ingredientele pentru dressing: uleiul de masline, oteltul de mere, zeama de lamaie, mierea, mustarul, sare si piper. Amesteca totul foarte bine.

4
Gata

Pune varza sau kalettele intr-un bol. Adauga morcovul si marul. Presara nucile si parmezanul taiat feliute subtiri (cu ajutorul unui peeler).
Adauga dressingul si amesteca totul bine. Pofta buna!

Aceasta salata de iarna cu varza sau kalette se pastreaza bine sa frigider timp de 2-3 zile intr-un recipient inchis etans.

Loulou

previous
Biscuiti din turta dulce
next
Biscuiti cu dovleac copt, nuci si ciocolata
previous
Biscuiti din turta dulce
next
Biscuiti cu dovleac copt, nuci si ciocolata

Add Your Comment