Ingredients
- 300 g varza sau kalette
- 2-3 morcovi
- 1-2 mere rosii
- 30 g nuci pecan sau nuci obisnuite usor prajite
- 30 g parmezan
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet din cidru de mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linurite de miere
- 1 lingurita de mustar
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Kalette este o leguma noua la noi. Este o combinatie intre varza de Bruxelles si kale. Combina aromele dulci ale verzei de Bruxelles cu textura frunzelor de kale. Reprezinta o combinatie unica de caracteristici imbinand o tulpina crocanta cu note de nuca cu frunzulitele fragede cu gust de varza kale. Kelettele sunt ideale in salate precum aceasta.
Daca nu ai kalette, poti folosi kale sau varza alba sau rosie.
Merele, morcovul, nucile si parmezanul se combina perfect cu varza sau kelettele, iar dressingul cu miere si mustar comnpleteaza totul intr-un gust bogat, desavarsit.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Pune varza sau kalettele intr-un bol. Adauga morcovul si marul. Presara nucile si parmezanul taiat feliute subtiri (cu ajutorul unui peeler). Aceasta salata de iarna cu varza sau kalette se pastreaza bine sa frigider timp de 2-3 zile intr-un recipient inchis etans. |