Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana

Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana

Ingrediente

Portii
500 g pastai
100 g nuci
2 catei de usturoi
o junatate de legatura patrunjel verde
o jumatate de legatura coriandru (daca nu aveti si daca va place puteti inlocui cu marar)
jumatate de lingurita de boabe de coriandru
jumatate de lingurita de paprika
jumatate de lingurita de scortisoara macinata
un varf de lingurita de cuisoare macinate
2 linguri de otet de cidru de mere
o lingura ulei masline
sare

Delicioasa ca aperitiv dar si alaturi de o friptura sau peste

  • 45 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

In Georgia nucile sunt vedeta in bucatarie. Una din retetele surprinzatoare gustate acolo este si aceasta salata.
Puteti folosi pastai albe, late, sau pastai verzi subtiri.

1
Gata

Spalati fasolea si curati-o de codite.
Puneti la fiert apa cu sare intr-o oala. Cand apa fierbe puneti pastaile. Fierbeti 6-7 minute sau mai mult daca este necesar. Testati din cand in cand, Este important ca pastaile sa fie fierte, dar sa nu fie moi. Cand pastaile au ajuns la consistenta dorita se surg si se clatesc cu apa foarte rece. Dupa ce se racesc complet se pun la scurs.

2
Gata

Tocati ceapa si verdeata marunt.
Curatati usturoiul si puneti-l intr-un mojar alaturi de coriandru, scortisoara si cuisoarele macinate, paprika si nuci. Zdrobiti totul cu ajutorul pistilului.

3
Gata

Intr-un bol amestecati pastaile fierte, ceapa tocata, verdeata si amestecul de nuci, usturoi si mirodenii. Mai adaugati uleiul, otetul si sare dupa gust. Amestecati bine.
Serviti cu bucati de nuca deasupra.

inapoi
Quesadilla cu legume
previous
Quesadilla cu legume

Add Your Comment