Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane

Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane

Ingrediente

Portii
400g fasole (pentru salate prefer fasolea rosie sau amestecurile cu mai multe tipuri de fasole, care contin si naut)
jumatate de cana de rosii uscate
1 ceapa rosie
1 legatura mica de ceapa verde
optional 1 ardei iute
jumatate de legatura de marar
1 andiva
1 minibagheta sau 2-3 felii de paine inegrala pentru pregatit crutoane
ulei de masline
zeama de lamaie
oțet, 1 lingura de zahar brun
sare
piper

O salata satioasa, care poate fi preparata tot timpul anului. Este o salata de post foarte hranitoare.

  • 30-40 minute
  • Portii 3
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Daca folositi fasole uscata gasiti aici modul corect de fierbere.

1
Gata

Boabele de fasole din conservă se clătesc sub jet de apă și se scurg.

2
Gata

Ceapa roșie se taie fasii sau rondele si se pune la fiert intr-un amestec de otet pe care il pregătiți ca pentru muraturi (o parte otet si 2 parti apa: 1 jumatate de cana de oțet, o cana de apa si o lingura de zahar brun) pana cand devine usor translucida. In acest fel ea nu mai este crocanta, dar isi pierde din ursturime. Cand ceapa este gata se scoate si se usuca pe servețele de hartie, pentru a absorbi excesul de oțet. Astfel ceapa preia doar aroma de oțet.

3
Gata

Minibagheta se taie cubulete, se pune într-o tava, se stropește cu ulei de masline si se baga la cuptor timp de 15-20 minute pana cand crutoanele devin aurii.

4
Gata

Se toaca celelalte ingrediente si se amesteca totul intr-un bol.

5
Gata

Se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, toate dupa gust.

inapoi
Supa de ciuperci cu cimbru
inainte
Supa de vinete coapte si ardei copti
previous
Supa de ciuperci cu cimbru
next
Supa de vinete coapte si ardei copti

Add Your Comment