Ingredients
- 400g fasole (pentru salate prefer fasolea rosie sau amestecurile cu mai multe tipuri de fasole, care contin si naut)
- jumatate de cana de rosii uscate
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura mica de ceapa verde
- optional 1 ardei iute
- jumatate de legatura de marar
- 1 andiva
- 1 minibagheta sau 2-3 felii de paine inegrala pentru pregatit crutoane
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- oțet, 1 lingura de zahar brun
- sare
- piper
Instructiuni
Daca folositi fasole uscata gasiti aici modul corect de fierbere.
Etape
1 Gata | Boabele de fasole din conservă se clătesc sub jet de apă și se scurg. |
2 Gata | Ceapa roșie se taie fasii sau rondele si se pune la fiert intr-un amestec de otet pe care il pregătiți ca pentru muraturi (o parte otet si 2 parti apa: 1 jumatate de cana de oțet, o cana de apa si o lingura de zahar brun) pana cand devine usor translucida. In acest fel ea nu mai este crocanta, dar isi pierde din ursturime. Cand ceapa este gata se scoate si se usuca pe servețele de hartie, pentru a absorbi excesul de oțet. Astfel ceapa preia doar aroma de oțet. |
3 Gata | Minibagheta se taie cubulete, se pune într-o tava, se stropește cu ulei de masline si se baga la cuptor timp de 15-20 minute pana cand crutoanele devin aurii. |
4 Gata | Se toaca celelalte ingrediente si se amesteca totul intr-un bol. |
5 Gata | Se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, toate dupa gust. |