Ingredients
- 200 g couscous
- sucul si coaja de la o lamaie
- 4 linguri de ulei de masline
- 300 g bob curatat
- 250 g mazare
- o mana de frunze proaspete de menta
- 2 catei de usturoi
- 300 ml supa de legume sau apa calda
- sare
- piper
Instructiuni
Bobul este o plantă leguminoasă, din aceiasi familie cu fasolea si mazarea. De curand aceasta planta a revenit si in pietele noastre.
Bobul se poate consuma crud sau gatit, verde sau uscat. Este bogat in nutrienti si foarte gustos.
Etape
1 Gata | Puneti couscous-ul intr-un bol. Adaugati uleiul de masline si zeama de la jumatate de lamaie. Turnati apa sau supa fierbinte si acoperiti cu un capac. Lasati couscous-ul sa absoarba toata apa (aproximativ 10-15 minute). Dupa ce absorbit complet lichidul se amesteca cu o furculita pentru a desface granulele si pentru a deveni aerat. |
2 Gata | Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob. Se fierb timp de 4-6 minute. Scurgeti apa si puneti bobul intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a le folosi la salata, boabele trebuie curatate de coaja de deasupra. |
3 Gata | Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele de mazare. Se fierb timp de 4 minute. Scurgeti apa si puneti mazarea intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. In felul acesta oprim procesul de gatire. Dupa ce mazarea s-a racit se scurge bine. |
4 Gata | Puneti bobul curatat si mazarea peste couscous. Adaugati coaja rasa de la o lamaie (aveti grija de nu fie tratata), menta tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare si piper. Daca mai doriti mai adaugati zeama de lamaie, dupa gust. |