Salata de couscous cu bob, mazare si menta

Salata de couscous cu bob, mazare si menta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g couscous
sucul si coaja de la o lamaie
4 linguri de ulei de masline
300 g bob curatat
250 g mazare
o mana de frunze proaspete de menta
2 catei de usturoi
300 ml supa de legume sau apa calda
sare
piper

O salata simpla, foarte gustoasa, potrivita pentru un gratar cu prietenii sau pentru un pranz sau o cina lejera

  • 25 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Bobul este o plantă leguminoasă, din aceiasi familie cu fasolea si mazarea. De curand aceasta planta a revenit si in pietele noastre.
Bobul se poate consuma crud sau gatit, verde sau uscat. Este bogat in nutrienti si foarte gustos.

Etape

1
Gata

Puneti couscous-ul intr-un bol. Adaugati uleiul de masline si zeama de la jumatate de lamaie. Turnati apa sau supa fierbinte si acoperiti cu un capac. Lasati couscous-ul sa absoarba toata apa (aproximativ 10-15 minute). Dupa ce absorbit complet lichidul se amesteca cu o furculita pentru a desface granulele si pentru a deveni aerat.

2
Gata

Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob. Se fierb timp de 4-6 minute. Scurgeti apa si puneti bobul intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a le folosi la salata, boabele trebuie curatate de coaja de deasupra.

3
Gata

Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele de mazare. Se fierb timp de 4 minute. Scurgeti apa si puneti mazarea intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. In felul acesta oprim procesul de gatire. Dupa ce mazarea s-a racit se scurge bine.

4
Gata

Puneti bobul curatat si mazarea peste couscous. Adaugati coaja rasa de la o lamaie (aveti grija de nu fie tratata), menta tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare si piper. Daca mai doriti mai adaugati zeama de lamaie, dupa gust.
Aceasta salata este perfecta langa o friptura, insa se integreaza perfect si intr-un meniu vegetarian.

Loulou

previous
Ciorba de vara cu legume
next
Gazpacho
previous
Ciorba de vara cu legume
next
Gazpacho

Add Your Comment