Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post

Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 vinete medii
2 ardei
2 cepe rosii
1 capatana de ursturoi
200 g rosii cherry
1 conserva de naut
6 linguri ulei de masline
1/2 lingura de miere
zeama de la o lamaie
1 lingura de capere
100 g amestec de frunze de salata (rucola, baby spanac, salata verde, kale, etc)
4 linguri semnite de dovleac
1 lingurita de sumac
1 lingura de melasa de rodie
semintele de la o rodie
sare
piper proaspat macinat
o legatura mica de patrunjel verde

O salata de post satioasa, o imbinare perfecta de texturi, gusturi si arome

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta salata delicioasa este ideala in  orice moment al anului, dar e extrem de potrivita in post, pentru ca este foarte satioasa.

Legumele coapte dau un gust bogat, iar fruzele de salata aduc un plus de vitamine. Poti folosi un mix de frunze de salata, sau doar rucola, sau frunza de kale.

Semintele de dovleac aduc o nota crocanta, iar cele de rodie un plus de savoare.

 

Etape

1
Gata

Spala si pregateste legumele.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Taie vinetele, ardeii si ceapa in cuburi de 2 cm. Pune legumele intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Presara sare si stropeste cu 3 linguri de ulei de masline. Amesteca bine. Langa legume mai asezi si o capatana de usturoi careia ii tai partea de sus.
Baga tava in cuptor timp de 20 de minute.

3
Gata

Dupa cele 20 de minute adaugi o conserva de naut (pe care l-ai scurs si clatit bine) si 200 g rosii cherry. Le stropesti si pe ele cu o lingura de ulei de masline si mai dai tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

4
Gata

Cat legumele sunt in cuptor prepari un dressing din 1/2 lingura de miere, caperele tocate marunt, zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de melasa de rodie, o lingurita de sumac, sare, piper si usturoiul copt.

5
Gata

Cand legumele sunt gata lasa-le sa se raceasca putin inainte de a asambla salata.
Peste frunzele de salata adauga legumele coapte si dressingul. Amesteca bine. Presara pe deasupra seminte de dovleac, seminte de rodie si patrunjel tocat.

Loulou

previous
Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata
next
Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post
previous
Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata
next
Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here