Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe

Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o conserva de fasole boabe
o mana de tije de sparanghel
o legatura mica de ridichi
o conserva de file de ton
o ceapa mica rosie sau o esalota
o lingura de capere
cateva rosii uscate in ulei
2 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linuri de otet de cidru de mere
o lingura de tarhon tocat marunt
sare
piper proaspat macinat

O salata hranitoare, cu gust proaspat

  • 15 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta salata cu ton, sparanghel si fasole boabe nu doar ca se prepara foarte simplu, dar este si hranitoare si are un gust fresh.

Poti folosi si fasole alba sau rosie, si poti inlocui tonul cu sardine sau alt tip de peste in conserva.
Tarhonul se combina perfect cu toate ingredientele din aceasta salata, dar daca nu iti place sau nu il ai la indemana, il poti inlocui cu marar.

Eu am sotat putin sparanghelul, dar daca iti place, poti sa il pui si crud in aceasta salata.

Daca iti place sparanghelul in salate pooti saincerci si Salata cu ton, sparanghel si cartofi noi sau Salata cu sparanghel si capsuni.

Etape

1
Gata

Clateste si scurge bine boabele de fasole. Spala legumele. Taie ridichile si ceapa in feliute.

2
Gata

Taie capetele tijelor de sparanghel si curata baza cu ajutorul unui peeler. Taie tijele in bucati mai mici.

3
Gata

Soteaza sparanghelul intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Gateste 2-3 minute, dar ai grija sa nu il gatesti prea tare. Sparanghelul trebuie sa ramana al dente si sa isi pastreze culoarea. Dupa ce l-ai gatit, lasa-l deoparte sa se raceasca putin.

4
Gata

Pentru dressing amesteca intr-un bol uleiul de masline cu otetul si tarhonul tocat marunt. Adauga sare si piper dupa gust si amesteca bine.

5
Gata

Intr-un bol incapator amesteca boabele de fasole cu ridichile taiate felii, ceapa taiata solzisori, caperele, rosiile uscate taiate in bucati si o lingura de dressing.

6
Gata

Peste legume adauga bucati de ton si sparanghelul gatit. Stropeste cu dresingul ramas. Serveste cu paine prajita.
Aceasta salata cu ton, sparanghel si fasole boabe nu doar ca se prepara foarte simplu, dar este si hranitoare si are un gust fresh.

Loulou

previous
Risotto Primavera
next
Teiata – limonada infuzata cu flori de tei
previous
Risotto Primavera
next
Teiata – limonada infuzata cu flori de tei

Add Your Comment