Salata cu ton, sparanghel si cartofi noi

0 0
Salata cu ton, sparanghel si cartofi noi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 cartofi noi
2 oua
6-7 tije de sparanghel
200 g ton (folositi de preferinta o conserva cu bucati mari de ton in ulei de masline)
o mana de masline
o salata verde mica
o legatura de ridichi
3 fire de ceapa verde
1 lingurita de mustar
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 linguri otet de cidru de mere
1 jumatate de lingurita de miere
sare
piper

Aceasta salata este delicioasa dimineata, dar se potriveste si pentru un pranz la birou sau o cina lejera si rapida.

  • 30 minute
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Aceasta salata cu ton, sparanghel si cartofi noi este o varianta primavaratica a salatei Niçoise.

Steps

1
Done

Spalati cu curatati bine legumele. La sparanghel indepartati partea lemnoasa. Pentru aceasta tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa.

2
Done

Puneti cartofii la fiert in apa cu sare. Din momentul in care fierbe apa vor avea nevoie de 10-15 minute pentru a fierbe, in functie de cat sunt de mari. Cand cartofii sunt fierti, in ultimele doua minute adaugati si sparanghelul.
Dupa doua minute scurgeti apa si treceti legumele repede sub jet de apa rece sau le puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi scurgeti bine.

3
Done

Puneti ouale la fiert intr-un vas cu apa si lasati 5 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Apoi le clatiti si pe ele sub jet de apa rece.

4
Done

Pentru dressing amestecati intr-un castronel uleiul de masline, otetul, mierea, mustarul, sare, piper. Omogenizati bine.

5
Done

Intr-un bol puneti cartofii taiati felii sau sferturi, in fuctie de marime, ceapa tocata marunt, salata rupta cu mana, ridichile taiate felii, sparanghelul taiat in bucati de 2-3 cm, tonul in bucati si maslinele. Turnati deasupra dressingul si amestecati bine.

6
Done

Serviti salata cu oul taiat deasupra.
Puteti pune si niste paine prajita langa.
Aceasta salata este delicioasa dimineata, dar se potriveste si pentru un pranz la birou sau o cina lejera si rapida.

Loulou

previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana

Add Your Comment