Ingredients
- 8 cartofi noi
- 2 oua
- 6-7 tije de sparanghel
- 200 g ton (folositi de preferinta o conserva cu bucati mari de ton in ulei de masline)
- o mana de masline
- o salata verde mica
- o legatura de ridichi
- 3 fire de ceapa verde
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 2 linguri otet de cidru de mere
- 1 jumatate de lingurita de miere
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta salata cu ton, sparanghel si cartofi noi este o varianta primavaratica a salatei Niçoise.
Etape
1 Gata | Spalati cu curatati bine legumele. La sparanghel indepartati partea lemnoasa. Pentru aceasta tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. |
2 Gata | Puneti cartofii la fiert in apa cu sare. Din momentul in care fierbe apa vor avea nevoie de 10-15 minute pentru a fierbe, in functie de cat sunt de mari. Cand cartofii sunt fierti, in ultimele doua minute adaugati si sparanghelul. |
3 Gata | Puneti ouale la fiert intr-un vas cu apa si lasati 5 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Apoi le clatiti si pe ele sub jet de apa rece. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata |