Salata cu sparanghel si capsuni

Salata cu sparanghel si capsuni

Ingrediente

Portii
200 g capsuni
250 g sparanghel
80 g baby spanac, frunze de salata verde sau orice alte frunze pentru salata
75 g branza de capra sau branza feta
30-40 g fulgi de migdale sau migdale tocate grosier
ierburi aromatice dupa preferinta: menta, busuioc, cimbru
Pentru vinegreta
1 lingurita de mustar
1 lingurita de miere
1 lingura de otet balsamic, sau otet de zmeura
2 linguri de ulei de masline
sare
piper proaspat macinat

O salata usoara, cu putine calorii si cu gust deosebit

  • 15 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru vinegreta

Modul de preparare

Aceasta salata se poate prepara cu sparanghel crud, sau cu sparanghelul blansat sau sotat in tigaie cu putin unt. Alegeti modul de gatire sau gustul care va place.
Reteta de mai jos prezinta modul de gatire cu sparanghel crud.

acest articol

1
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o supa. Pentru salata veti folosi doar partea frageda.
Taiati sparanghelul in fasiute subtiri cu ajutorul unui cutit aconomic.

2
Gata

Spalati capsunile, indepartati coditele, apoi taiati-le felii cu grosimea de jumatate de cm. Intr-o tigaie antiaderenta prajiti usor fulgii de migdale sau migdalele taiate grosier.
Spalati frunzele de salata si scurgeti-le bine de apa.

3
Gata

Amestecati toate ingredientele pentru vinegreta.
Intr-un bol amestecati frunzele de salata, fasiile de sparanghel, capsunile taiate, ierburile aromatice tocate grosier si branza taiata bucatele sau sfaramata. Amestecati cu vinegreta.
Se serveste cu fulgii de migdale presarati pe deasupra.

Capsunile sunt bogate in antioxidanti si protejeaza inima. Mai multe informatii despre beneficiile capsunilor gasiti aici.
Daca vreti sa aflati de ce e bine sa introducem sparanghelul in alimentatie, cititi acest articol.

inapoi
Ghiveci cu legume de vara
inainte
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
previous
Ghiveci cu legume de vara
next
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac

Add Your Comment