Ingredients
- 200 g capsuni
- 250 g sparanghel
- 80 g baby spanac, frunze de salata verde sau orice alte frunze pentru salata
- 75 g branza de capra sau branza feta
- 30-40 g fulgi de migdale sau migdale tocate grosier
- ierburi aromatice dupa preferinta: menta, busuioc, cimbru
Pentru vinegreta
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita de miere
- 1 lingura de otet balsamic, sau otet de zmeura
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceasta salata se poate prepara cu sparanghel crud, sau cu sparanghelul blansat sau sotat in tigaie cu putin unt. Alegeti modul de gatire sau gustul care va place.
Reteta de mai jos prezinta modul de gatire cu sparanghel crud.
Daca vrei sa fli mai multe despre benefiile sparanghelului pentru santte dar si cum il poti gati, citeste acest articol
Etape
1 Gata | Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o supa. Pentru salata veti folosi doar partea frageda. |
2 Gata | Spalati capsunile, indepartati coditele, apoi taiati-le felii cu grosimea de jumatate de cm. Intr-o tigaie antiaderenta prajiti usor fulgii de migdale sau migdalele taiate grosier. |
3 Gata |