Ingredients
- jumatate de dovleac mic (500 g)
- 2 sfecle mai mici sau una mai mare (500 g)
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 150-200 g amestec de frunze pentru salata (salata verde, spanac baby, rucola)
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de otet de mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita de miere
- cimbru uscat
- fulgi de ardei iute
- sare
- piper
- o mana de frunze de patrunjel verde
- 150-200 g branza de capra sau feta
- 50-75 g nuci, alune de padure sau seminte de dovleac sau un amestec din toate trei
Instructiuni
Aceasta salata cu sfecla si dovleac coapte in cuptor este ideala pentru sezomul rece.
Poti servi aceasta salata in varianta de post, sau alaturi de braza de capra sau branza feta.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Poti coace dovleacul si sfecla rosie in mai multe moduri. Fie le cureti de coaja si le tai felii sau cuburi de dimesiuni egale, fie faci cum am procedat eu: am copt dovleacul taiat in felii de 1 cm, iar sfecla am copt-o intreaga, pentru ca imi place cum isi pastreaza culoarea cand e coapta intreaga. |
3 Gata | Coace si usturoiul pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a copt ustoroiul, lasa-l sa se raceasca. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi. |
4 Gata | |
5 Gata | Aseaza frunzele de salata pe farfurie. Peste salata verde aseaza felii de dovleac, sfecla rosie si ceapa rosie coapte. presara pe deasupra nuci si seminte prajite, frunze de patrunjel verde, iar la final toarna usor dressingul de usturoi copt. |