Salata cu sfecla rosie coapta si dovleac copt cu dressing de usturoi copt

Salata cu sfecla rosie coapta si dovleac copt cu dressing de usturoi copt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
jumatate de dovleac mic (500 g)
2 sfecle mai mici sau una mai mare (500 g)
1 capatana de usturoi
1 ceapa rosie
150-200 g amestec de frunze pentru salata (salata verde, spanac baby, rucola)
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet de mere
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita de miere
cimbru uscat
fulgi de ardei iute
sare
piper
o mana de frunze de patrunjel verde
150-200 g branza de capra sau feta
50-75 g nuci, alune de padure sau seminte de dovleac sau un amestec din toate trei

Salata colorata si gustoasa, ideala in sezonul rece

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta salata cu sfecla si dovleac coapte in cuptor este ideala pentru sezomul rece.

Poti servi aceasta salata in varianta de post, sau alaturi de braza de capra sau branza feta.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Poti coace dovleacul si sfecla rosie in mai multe moduri. Fie le cureti de coaja si le tai felii sau cuburi de dimesiuni egale, fie faci cum am procedat eu: am copt dovleacul taiat in felii de 1 cm, iar sfecla am copt-o intreaga, pentru ca imi place cum isi pastreaza culoarea cand e coapta intreaga.
Pune o foaie de copt intr-o tava mare, apoi pune feliile sau cubuletele de dovleac si sfecla rosie asa cum ai ales sa o coci. Taie ceapa rosie in felii si punele in tava. Taie un capac la capatana de usturoi si pune-l si pe el in tava. Presara sare, fulgi de ardei iute si cimbru peste legume apoi stropeste-le cu ulei de masline. Poti inveli usturoiul in foaie de copt pentru a nu se usca. (Eu nu mai folosesc si nu recomand folosirea foliei de aluminiu in bucatarie).
Baga tava in cuptor pana cand toate legumele devin moi (cam 30-40 minute). Daca coci sfecla intreaga poate fi necesar sa o lasi mai mult timp la copt. In acest caz scoate dovleacul, ceapa si ustoroiul din tava de indata ce s-au copt si coace sfecla pana e gata. Este posibil ca si usturoiul sa aiba ceva timp in plus pentru a se coace.
Dupa ce toate legumele sunt gata lasa-le sa se raceasca.

3
Gata

Coace si usturoiul pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a copt ustoroiul, lasa-l sa se raceasca. Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi.
Paseaza bine ustoroiul scos din capatana pana obtii o pasta. Peste aceasta pasta adauga 2 linguri de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de miere, sare si piper. Amesteca bine pana cand obtii un dressing omogen. Gusta si ajusteaza daca mai este nevoie de sare, piper, miere sau otet.

4
Gata

Prajeste nucile si semintele intr-o tigaie antiaderenta timp de cateva minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.

5
Gata

Aseaza frunzele de salata pe farfurie. Peste salata verde aseaza felii de dovleac, sfecla rosie si ceapa rosie coapte. presara pe deasupra nuci si seminte prajite, frunze de patrunjel verde, iar la final toarna usor dressingul de usturoi copt.
Daca nu tii post, aceasta salata cu dovleac copt si sfecla rosie copata se potriveste de minune alaturi de branza de capra sau feta.

Loulou

previous
Supa crema de broccoli
next
Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post
previous
Supa crema de broccoli
next
Negresa cu cartof dulce – reteta vegana, de post

Add Your Comment