Salata cu quinoa

Salata cu quinoa

Ingrediente

Portii
1 cana de qionoa rosie uscata
1 ceapa mica
2 cani de rosii taiate cubulete
1/2 cana castravete taiat cubulete
3 linguri menta taiata marunt
2 linguri patrunjel taiat marunt
200 g naut fiert
80 g branza feta
2-3 linguri de ulei de masline
2 linguri de zeama de lamaie
o frunza de dafin
sare
piper

O salata sanatoasa si hranitoare potrivita pentru orice moment al zilei

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta salata poate deveni foarte usor o salata de post daca nu mai adaugati branza feta.
Pueti folosi orice fel de quinoa (aba, rosie, neagra, etc). cea colorata da un farmec aparte salatei, comparativ cu cea alba.
Quinoa are un strat natural de substante numite saponine, care ii pot da un gust de sapun. Aceste substante se indeparteaza usor prin clatire cu apa. De cele mai multe ori, quinoa cumparata din magazine este deja clatita, dar totusi, e bine sa clatiti quinoa si acasa inainte de a o gati.
O cana de quinoa uscata inseamna 3 cani de quinoa gatita.

1
Gata

Gatiti mai inatai quinoa. Pentru a gati o cana de quinoa sunt necesare 2 cani de lichid (apa sau supa de legume).
Intr-o cratita puneti o cana de quinoa impreuna cu 2 cani de apa. Adaugati un praf de sare si o frunza de dafin. Puneti la fiert la foc mic, acoperit cu un capac. Se fierbe pana cand apa se evapora complet. Quinoa are nevoie de 20-30 de minute pentru a se gati. Dupa ce se fierbe, lasati quinoa sa se raceasca in cratita acoperita cu capac.

2
Gata

Cat timp se gateste quinoa, taiati cubulete rosiile, castravetele si avocado. Ceapa, menta si patrunjelul se taie marunt.
Intr-un bol se combina legumele taiate cubulete, ceapa taiata marunt, avocado cuburi, nautul, quinoa, verdeata, ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste presarata cu feta maruntita.

inapoi
Prajitura de ciocolata cu pere si vin rosu
inainte
Somon cu salata de castraveti si fenicul
previous
Prajitura de ciocolata cu pere si vin rosu
next
Somon cu salata de castraveti si fenicul

Add Your Comment