Ingredients
- 1 cana de qionoa rosie uscata
- 1 ceapa mica
- 2 cani de rosii taiate cubulete
- 1/2 cana castravete taiat cubulete
- 3 linguri menta taiata marunt
- 2 linguri patrunjel taiat marunt
- 200 g naut fiert
- 80 g branza feta
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de zeama de lamaie
- o frunza de dafin
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta salata poate deveni foarte usor o salata de post daca nu mai adaugati branza feta.
Puteti folosi orice fel de quinoa (aba, rosie, neagra, etc). cea colorata da un farmec aparte salatei, comparativ cu cea alba.
Quinoa are un strat natural de substante numite saponine, care ii pot da un gust de sapun. Aceste substante se indeparteaza usor prin clatire cu apa. De cele mai multe ori, quinoa cumparata din magazine este deja clatita, dar totusi, e bine sa clatiti quinoa si acasa inainte de a o gati.
O cana de quinoa uscata inseamna 3 cani de quinoa gatita.
Etape
1 Gata | Gatiti mai intai quinoa. Pentru a gati o cana de quinoa sunt necesare 2 cani de lichid (apa sau supa de legume). |
2 Gata | Cat timp se gateste quinoa, taiati cubulete rosiile, castravetele si avocado. Ceapa, menta si patrunjelul se taie marunt. |