Ingredients
- 80 g quinoa uscata
- 150 g bob proaspat sau congelat
- 1 dovlecel mic
- 200 g spanac baby, salata verde, sau amestec de frunze pentru salata
- o mana de frunze de menta
- 50 g branza feta
- 50 g miez de nuca
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni
Daca nu aveti bob puteti folosi mazare.
O alta reteta gustoasa cu bob puteti gasi aici.
Etape
1 Gata | Gatiti mai intai quinoa. Clatiti foarte bine quinoa cu apa rece. |
2 Gata | Cat timp fierbe quinoa ne ocupam de bob. |
3 Gata | Spalati dovlecelul, taiati capetele, apoi il taiati rondele subtiri pe care le frigeti pe gratar. |
4 Gata | Intr-o tigaie antiaderenta prajiti usor nucile. Dupa ce s-au prajit frecati-le usor intre palme pentru a indeparta coaja subtire. |
5 Gata | Intr-un bol amestecati quinoa, bobul, dovlecelul, menta tocata, peste care adaugati vinegreta obtinuta prin amestecarea sucului de lamaie cu otetul balsamic si uleiul de masline. Amestecati bine si asezonati cu sare si piper. |