Salata cu peste la cuptor, sfecla coapta si grepfruit

Salata cu peste la cuptor, sfecla coapta si grepfruit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 fileuri de peste (pastrav, dorada)
2 sfecle mici sau una medie (cam 300 g)
1 grepfruit mare roz
50 g feta
2 linguri de iaurt
sucul si coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura pudra de harissa
1 legatura de marar
100 g mix de salata
sare
piper
optional 1 lingura de quinoa sau seminte de chia

O combinatie delicioasa de arome si texturi.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceata salata cu peste este completa: are o sursa de proteine din peste, fibre si vitamine din salata, sfecla rosie si grepfuit, are o nota crocanta de la semintele de chia sau quinoa si este completata de aroma de la coaja de lamaie si marar.
Se poate prepara cu orice fel de peste.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare).
Spala bine sfecla si pune-o la copt cu tot coaja. Dupa 30 - 45 de minute se poate verifica daca s-a copt infingand un cutit sau o furculita in centrul sfeclei. Inainte de a le decoji se lasa sa se raceasca.
Taie sfecla in felii.

2
Gata

Dupa ce s-a copt sfecla nu opri cuptorul. Urmeaza coacerea pestelui.
Spala fileurile de peste si absoarbe bine excesul de apa folosind servete de hartie.
Amesteca harissa cu o lingura de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie.
Pune fileurile de peste cu pielea in jos intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Unge pestele cu amestecul de harissa. Coace timp de 8-10 minute.
Cand e gata lasa pestele sa se raceasca

3
Gata

Zdrobeste feta cu o furculita si amesteca cu iaurtul si coaja de lamaie. Adauga sare si zeama de lamaie dupa gust.

4
Gata

Curata grepfruitul de coaja si taie pulpa in felii. Recupereaza tot sucul lasat de grepfruit in timpul acestei operatiuni.
Pune pulpa deoparte si amesteca sucul cu o lingura de ulei de masline. Adauga sare si piper dupa gust.

5
Gata

Pune o tigaie antiaderenta pe foc si pune semintele de chia sau quinoa. Daca folosesti semintele de chia, coace timp de 3-4 minute, iar daca folosesti seminte de quinoa coace pana incep sa pocneasca ca si floricelele.

6
Gata

Pune salata intr-o farfurie, apoi deasupra pune feliile de sfecla. Toarna peste ele dressingul de ulei si suc de grepfruit. Adauga feliile de grepfruit si pestele desprins de pe piele si rupt in bucati mari. Pe deasupra se presara sosul de feta cu lamaie, marar tocat marunt si semintele de chia sau quinoa. Ai obtinut astfel o combinatie delicioasa de arome si texturi.

Loulou

previous
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
next
Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten
previous
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
next
Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here