Ingredients
- 2 fileuri de peste (pastrav, dorada)
- 2 sfecle mici sau una medie (cam 300 g)
- 1 grepfruit mare roz
- 50 g feta
- 2 linguri de iaurt
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1 lingura pudra de harissa
- 1 legatura de marar
- 100 g mix de salata
- sare
- piper
- optional 1 lingura de quinoa sau seminte de chia
Instructiuni
Aceata salata cu peste este completa: are o sursa de proteine din peste, fibre si vitamine din salata, sfecla rosie si grepfuit, are o nota crocanta de la semintele de chia sau quinoa si este completata de aroma de la coaja de lamaie si marar.
Se poate prepara cu orice fel de peste.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Dupa ce s-a copt sfecla nu opri cuptorul. Urmeaza coacerea pestelui. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Pune o tigaie antiaderenta pe foc si pune semintele de chia sau quinoa. Daca folosesti semintele de chia, coace timp de 3-4 minute, iar daca folosesti seminte de quinoa coace pana incep sa pocneasca ca si floricelele. |
6 Gata | Pune salata intr-o farfurie, apoi deasupra pune feliile de sfecla. Toarna peste ele dressingul de ulei si suc de grepfruit. Adauga feliile de grepfruit si pestele desprins de pe piele si rupt in bucati mari. Pe deasupra se presara sosul de feta cu lamaie, marar tocat marunt si semintele de chia sau quinoa. Ai obtinut astfel o combinatie delicioasa de arome si texturi. |