Ingredients
-
300 g pepene curatat de samburi si taiat cubulete
-
300 g rosii cat mai colorate
-
1 avocado
-
1/2 lime sau lamaie
-
2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
-
sare si piper
-
o mana de frunze proaspete de menta si busuioc
-
1/2 ardei iute
-
fulgi de migdale (optional)
Instructiuni
Puteti servi aceasta salata racaritoare simpla intr-o seara torida de vara. Daca doriti un meniu mai sofisticat si nu tineti post, salata este potrivita la un pranz, alaturi de peste sau creveti la gratar.
Etape
1
Gata
|
Curatati pepenele de seminte si taiati-l cubulete. spalati rosiile si taiati-le felii sau jumatati daca sunt rosii cherry. Curatati avocado, taiati-l cubulete si stropiti-l cu zeama de lime. |
2
Gata
|
Asezati cuburile de pepene, rosiile si avocado intr-un bol sau farfurie, adugati felii subtiri de ardei iute, presarati sare si piper si stropiti cu ulei de masline. Presarati frunze proaspete de menta si busuioc. |
3
Gata
|
Salata se serveste imediat. Optional puteti adauga fulgi de migdale prajiti usor. Puneti felii de lime alaturi, prentru a stoarce zeama peste salata in momentul servirii. |