Ingredients
- 300 g pepene curatat de samburi si taiat cubulete
- 300 g rosii cat mai colorate
- 1 avocado
- 1/2 lime sau lamaie
- 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare si piper
- o mana de frunze proaspete de menta si busuioc
- 1/2 ardei iute
- fulgi de migdale (optional)
Instructiuni
Puteti servi aceasta salata racaritoare simpla intr-o seara torida de vara. Daca doriti un meniu mai sofisticat si nu tineti post, salata este potrivita la un pranz, alaturi de peste sau creveti la gratar.
Etape
1 Gata | Curatati pepenele de seminte si taiati-l cubulete. spalati rosiile si taiati-le felii sau jumatati daca sunt rosii cherry. Curatati avocado, taiati-l cubulete si stropiti-l cu zeama de lime. |
2 Gata | Asezati cuburile de pepene, rosiile si avocado intr-un bol sau farfurie, adugati felii subtiri de ardei iute, presarati sare si piper si stropiti cu ulei de masline. Presarati frunze proaspete de menta si busuioc. |
3 Gata | Salata se serveste imediat. Optional puteti adauga fulgi de migdale prajiti usor. Puneti felii de lime alaturi, prentru a stoarce zeama peste salata in momentul servirii. |