Salata cu muguri de brad si legume de primavara

0 0
Salata cu muguri de brad si legume de primavara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g baby spanac
7-8 fire de sparanghel
100 g mazare verde proaspata sau congelata
100 g bob verde (poate fi si congelat)
2 maini de muguri de brad, cat mai tineri
o legatura de ridichi
2-3 fire de ceapa verde
2 linguri de zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
cateva frunze de menta
sare
piper

Aroma, prospetime, gust surpinzator

  • 25 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Gustul acrisor si putin rasinos al mugurilor de brad se potriveste perfect cu prospetimea legumelor de primavara.
Eu am folosit mazar si bob in aceasta salata dar se poate folosi doar mazare.
Salata cu muguri de brad si legume de primavara poate fi servita ca aperitiv dar si alaturi de o friptura.

Steps

1
Done

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati sparanghelul si lasati-l sa fiarba timp de 2 minute. Scurgeti-l si treceti-l repede sub jet de apa rece sau il puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi scurgeti bine.

2
Done

Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob si de mazare. Se fierb timp de 4 minute. Scurgeti apa si puneti boabele intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a il folosi la salata, bobul trebuie curatat de coaja de deasupra, dupa cum vedeti in imagine.

3
Done

Spalati si scurgeti bine restul legumelor. Intr-un bol puneti frunzele de spanac boabele de mazare si de bob, tijele de paranghel taiate in bucati de 2-3 cm, ridichile taiate felii subtiri, ceapa tocata, menta tocata marunt si mugurii de brad. Peste legume adaugati dresingul din ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecati bine. Lasati salata sa stea cateva minute inainte de a o servi pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

Loulou

previous
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
next
Tarta verde cu cartofi noi si ricotta
previous
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
next
Tarta verde cu cartofi noi si ricotta

Add Your Comment