Ingredients
- 100 g baby spanac sau amestec de frunze de salata
- 7-8 fire de sparanghel
- 100 g mazare verde proaspata sau congelata
- 100 g bob verde (poate fi si congelat, iar daca nu gasesti pune doar mazare)
- 2 maini de muguri de brad, cat mai tineri
- o legatura de ridichi
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 lingura de otet din cidru de mere
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de miere
- cateva frunze de menta
- o mana de fistic prajit
- sare
- piper
Instructiuni
Gustul acrisor si putin rasinos al mugurilor de brad se potriveste perfect cu prospetimea legumelor de primavara.
Eu am folosit mazare si bob in aceasta salata dar se poate folosi doar mazare.
Pentru mai multa consistenta poti sa adaugi branza halloumi la gratar.
Salata cu muguri de brad si legume de primavara poate fi servita ca aperitiv dar si alaturi de o friptura.
Etape
1 Gata | Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. |
2 Gata | Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob si de mazare. Se fierb timp de 4 minute. Scurgeti apa si puneti boabele intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a il folosi la salata, bobul trebuie curatat de coaja de deasupra, dupa cum vedeti in imagine. |
3 Gata | Spalati si scurgeti bine restul legumelor. Intr-un bol puneti frunzele de spanac, boabele de mazare si de bob, tijele de sparanghel taiate in bucati de 2-3 cm, ridichile taiate felii subtiri, ceapa tocata, menta tocata marunt si mugurii de brad. Peste legume adaugati dresingul din ulei, otet, miere, sare si piper. Amestecati bine. Lasati salata sa stea cateva minute inainte de a o servi pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine. |
4 Gata |