Salata cu kale, cartof dulce copt si nuci – cu sau fara branza de capra

Salata cu kale, cartof dulce copt si nuci – cu sau fara branza de capra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 legatura mare de kale sau doua mai mici
2 cartofi dulci medii
120 g nuci pecan sau nuci autohtone
semintele de la jumatate de rodie
150 g branza de capra (sau feta)
1 avocado bine copt
4 linguri de ulei de masline extravirgin
sucul de a jumatate de lamaie mare sau de la o lamaie intreaga mica
1 lingurita de usturoi granulat sau doi catei de usturoi zdrobiti
1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
sare
piper

Delicioasa, satioasa si plina de nutrienti

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta salata cu kale, cartof dulce copt si nuci este potrivita pentru zilele reci de toamna si iarna, fiind foarte simplu de preparat, plina de nutrienti si foarte gustoasa.
Este deliocioasa alaturi de braza de capra, dar daca tii post sau nu mananci lactate este buna si simpla.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temeperatura moderata spre mare).

2
Gata

Curata cartofii de coaja si taie-i in cubulete de aproximativ 2 centimetri.
Pune-i intr-un bol si adauga sare, piper, o lingura de ulei de masline usturoiul si fulgii de ardei iute. Amestecati bine pentru a acoperi cubuletele cu ulei si condimente.
Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga cartofii la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc usor (25-30 minute). Dupa ce sunt gata lasa-i sa se raceasca.

3
Gata

Cat timp se coc cartofii spala si scurge foarte bine frunzele de kale. Indeparteaza petiolul apoi toaca frunzele marunt.
Amesteca bine 3 linguri de ulei cu zeama de lamaie, sare si piper.
Pune frunzele de kale intr-un bol si maseaza frunzele de kale cu dressingul obtinut.

4
Gata

Prajeste usor nucile intr-o tigaie antiderenta timp de 4-5 minute. Le poti coace si in cuptor timp de 5-6 minute. Lasa apoi nucile sa se raceasca inainte de a le adauga la salata.

5
Gata

Adauga cartofii copti, nucile, avocado curatat si taiat cubulete, semintele de rodie peste frunzele de kale si amesteca bine.

6
Gata

Daca ai ales sa servesti salata cu branza de capra, presara branza faramitata pe deasupra.
Aceasta salata cu kale, cartof dulce copt si nuci se poate pastra si la frigider timp de 2 zile, intr-un recipient bine inchis.

Loulou

previous
Tarta cu kale si nuci – fara gluten
next
Morcovi la cuptor cu piure de avocado
previous
Tarta cu kale si nuci – fara gluten
next
Morcovi la cuptor cu piure de avocado

Add Your Comment