Ingredients
- 1 legatura mare de kale sau doua mai mici
- 2 cartofi dulci medii
- 120 g nuci pecan sau nuci autohtone
- semintele de la jumatate de rodie
- 150 g branza de capra (sau feta)
- 1 avocado bine copt
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- sucul de a jumatate de lamaie mare sau de la o lamaie intreaga mica
- 1 lingurita de usturoi granulat sau doi catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta salata cu kale, cartof dulce copt si nuci este potrivita pentru zilele reci de toamna si iarna, fiind foarte simplu de preparat, plina de nutrienti si foarte gustoasa.
Este deliocioasa alaturi de braza de capra, dar daca tii post sau nu mananci lactate este buna si simpla.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temeperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Curata cartofii de coaja si taie-i in cubulete de aproximativ 2 centimetri. |
3 Gata | |
4 Gata | Prajeste usor nucile intr-o tigaie antiderenta timp de 4-5 minute. Le poti coace si in cuptor timp de 5-6 minute. Lasa apoi nucile sa se raceasca inainte de a le adauga la salata. |
5 Gata | |
6 Gata |