Salata cu conopida coapta si halloumi

Salata cu conopida coapta si halloumi

Ingrediente

Portii
1 conopida medie
1 lingurita de fulgi fr ardei iute
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita turmeric
6 linguri ulei de masline
samburii de la o rodie
o cep mica sau cateva fire de ceapa verde
1 lingura de oret balsamic
zeama de lamaie
1 lingurita de miere
100 g amestec de frunze pentru salata
1 avocado mare
200 g branza halloumi
50 g caju
o legatura de patrunjel verde
sare
piper

O combinatie perfecta de texturi, gusturi si arome

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Conopida picanta, halloumi sarat si crocant, prospetimea frunzelor de salata, cremozitatea fructului de avocado si vinegreta dulce-acrisoara se combina perfect in acest amestec de texturi si arome.
Fiecare distre noi percepem gusturile diferit, pentru ca papilele noastre gustative sunt diferite. Mie mi s-a parut senzationala aceasta reteta. Eu zic sa incercati si mai ales sa o adaptati pe gustul vostru.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare).
Curatati conopida si o desfaceti in buchetele. Intr-un bol amestecati conopida cu 2 linguri de ulei de masline, fulgii de ardei iute, coriandru macinat, turmeric si sare. Amestecati bine pana cand toata conopida este bine acoperita cu ulei si condimente. Asezati conopida intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati tava la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand conopida e coapta si rumenita. Intoarceti conopida la jumatatea timpului.

2
Gata

Cat timp se coace conopida pregatiti restul ingredientelor.
Pentru vinegreta amestecati intr-un bol urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt, 3 linguri de ulei, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 lingurita de miere, sare, piper. Amestecati totul foarte bine.

3
Gata

Scurgeti bine branza halloumi (eventual puteti sa o tamponati usor cu servete din hartie). Taiati branza in cuburi de 2 cm.
Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Adaugati cubuletele de branza. Intoarceti branza din cand in cand pana cand devine rumena pe toate partile.

4
Gata

Spalati si scurgeti bine amestecul de frunze pentru salata si amestecati cu jumatate din vinegreta. Prajiti usor caju-ul intr-o tigaie non-aderenta. Pregatiti semintele de rodie, taiati avocado in cubulete, tocati patrunjelul.

5
Gata

Asamblati salata repartizand amestecul de frunze in farfurii, iar apoi adaugati conopida coapta, halloumi, avocado, seminte de rodie, caju prajit si patrunjel verde proaspat tocat. Stropiti totul cu vinegreta. Se serveste imediat, cat branza este calda.

inapoi
Pilaf cu pui si bob (sau mazare)
inainte
Ficatei de pui cu sos de rodii
previous
Pilaf cu pui si bob (sau mazare)
next
Ficatei de pui cu sos de rodii

Add Your Comment