Salata calda cu cartofi noi, sparanghel si oua

Salata calda cu cartofi noi, sparanghel si oua

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
600 -700 g cartofi noi
o mana de tije de sparanghel
o legatura de ridichi
o ceapa rosie
o lamaie
150 g iaurt
3-4 oua fierte
2-3 fire de usturoi verde sau 2-3 catei de usturoi
o mana de marar
2 linguri de ulei de masline
sare
piper proaspat macinat

O salata calda delicioasa si satioasa

  • 50 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Am preparat aceasta salata calda cu cartofi noi, sparanghel si oua pentru a valorifica cateva oua ramase de la Paste, dar este atat de gustoasa incat o poti prepara oricand ai la dispozitie legume de sezon. Hai sa vezi cat de simpla este reteta!

Etape

1
Gata

Daca nu ai oua de la Paste, fierbe 3-4 oua.

2
Gata

Curata si taie cartofii noi in jumatate sau sferturi. Daca sunt micuti poti sa-i lasi intregi.
Pune cartofii intr-o tava, presara sare si stropeste cu ulei.
Coace cartofii in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pana cand devin aurii. Intoarce-i din cand in cand, pentru a se coace uniform.

3
Gata

Spala sparanghelul si curata baza tijei cu ajutorul unui peeler. Taie tijele in bucati mai mici.

4
Gata

Adauga sparanghelul cand cartofii sunt aproape gata si coace inca 10-12 minute.

5
Gata

Cat legumele sunt la cuptor taie ridichile si ceapa rosie in feliute subtiri.
Pune ridichile si ceapa intr-un bol si adauga un praf de sare si zeama de la o jumatate de lamaie. Amesteca bine si lasa sa se mureze 10-15 minute.

6
Gata

Pentru dressing pune iaurtul intr-un bol, apoi adauga mararul tocat marunt, usturoiul tocat marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Amesteca bine.

7
Gata

Dupa ce legumele s-au copt lasa-le sa se raceasca cateva minute, apoi pune pe deasupra ouale fierte taiate pe jumatate, ridichile si ceapa murate si dressingul de iaurt.
Aceasta salata calda cu cartofi noi, sparanghel si oua, preparata din dorinta de a evita risipa alimentara, s-a dovedit a fi super delicioasa, dar si satioasa, avand atat proteinele din oua si iaurt, fibre si vitaminele din ridichi, ceapa si sparanghel dar si carbohidratii din cartofi. Sigut o voi prepara!

Loulou

previous
Biscuiti cu flori de liliac
next
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam
previous
Biscuiti cu flori de liliac
next
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam

Add Your Comment